Petak 08. dec 2023.
Meridijan

MLADI LJUDI ZA PRIMER: Ono što volonteri Meridiana rade za ceo Balkan zaslužuje veliko BRAVO!

Foto: Promo
Kompanija sa još većom odlučnošću nastavlja da brine o svakom čoveku kome je sada najteže

Volonteri Meridiana nastavili su akciju podele velikog broja paketa pomoći širom Srbije i čitavog Balkana. Paketi su pripremljeni i uručeni kategorijama stanovništa izloženim najvećem riziku od opake zaraze.

Volonteri Meridiana su tokom jučerašnjeg dana u Srbiji posetili veliki broj najugroženijih u opštinama Ruma i Sremska Mitrovica dopremivši pakete pomoći na kućne adrese. Ove dve opštine manji su deo onih koje su volonteri Meridiana posetili u prethodnom periodu kako bi koliko je moguće ublažili nevolje pandemije i izolacije najugroženijem delu stanovništva.

Naime, proteklih nekoliko sedmica, obišli su više beogradskih opština, kao i gradove Novi Sad, Negotin, Čačak, Novi Pazar, Kraljevo, Kulu, Crvenku, Zaječar i Šid.

U Bosni i Hercegovini, pored Banja Luke i drugih gradova Republike Srpske, Meridianovi volonteri danas su posetili i Kanton Sarajevo u Federaciji BiH i uručil pakete pomoći svima onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Meridian sa ponosom ističe da je u prethodnom periodu pomogao Infektivnu kliniku u Beogradu, doniravši veliku količinu opreme i pokazujući time opredeljenost ka jačanju kapaciteta zdravstvenog sistema Republike Srbije i obezbeđivanju što boljih uslova za borbu protiv opakog virusa.

Ova kompanija je do sada podržala i Institut za majku i dete (obezbeđene infuzione pumpe za bebe), Dečiju bolnicu za plućne bolesti, Kliničko-bolnički centar "Dragiša Mišović", Nišku bolnicu, Društvo za mentalno nedovoljno razvijena lica (MNRL) Pirot, Centar za palijativno zbrinjavanje – BELhospice i druge zdravstvene i socijalne ustanove širom ovog dela Balkana.

Meridian - uvek i na svakom mestu uz svoj narod kad je najpotrebnije.

Još dva aviona "Er Srbije" odnela pomoć Italiji
Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
3 Beograd