Utorak 27. feb 2024.
sneg

SRBIJA NA UDARU JAKOG SIBIRSKOG ANTICIKLONA: Meteorolog Ristić otkriva kada očekuje prodore HLADNOG ARTIČKOG VAZDUHA

Foto: Profimedia
Postoji velika mogućnost da Novu godinu dočekamo u snežnoj atmosferi.

- Tokom sledeće nedelje doći će do razvoja jakog AZORSKOG anticiklona takodje nakon poslednjeg prodora hladnog artičkog vazduha u sklopu POLARNOG VRTLOGA razvio se i jak SIBIRSKI anticiklon, što će usloviti da predstojeća ZIMA bude hladna sa čestim prodorima hladnog artičkog vazduha a biće i dosta snega - naveo je danas meteorolog Ivan Ristić u svojoj prognozi vremena.

UHAPŠEN MUŠKARAC ZBOG SKRNAVLJENJA CRKVE: Krao novac od prodatih sveća, starešina ga uhvatio u sramnoj krađi!policija

UHAPŠEN MUŠKARAC ZBOG SKRNAVLJENJA CRKVE: Krao novac od prodatih sveća, starešina ga uhvatio u sramnoj krađi!

OVO SU NOVE CENE GORIVA! Evo koliko ćemo plaćati benzin i dizel narednih 7 danasipanje benzina

OVO SU NOVE CENE GORIVA! Evo koliko ćemo plaćati benzin i dizel narednih 7 dana

"UVOĐENJE TERAPIJE NE ZNAČI SAMO LEK, VEĆ I ŽIVOT" Država uvozi terapiju za "decu leptire" Foto: Profimedia

"UVOĐENJE TERAPIJE NE ZNAČI SAMO LEK, VEĆ I ŽIVOT" Država uvozi terapiju za "decu leptire"

Kako ističe osnovni pokretač hladnih i snežnih zima je baš ta sprega izmedju azorskog i sibirskog anticiklona.

Nakon oblačnog i maglovitog jutra stižu nam i sunčani intervali. Vremenska prognoza za vikend kaže da ćemo, pored sunčanih intervala, imati i slabu kišu, ali i mešovite padavine.

- Sutra posle oblačnog i maglovitog jutra, stiže smena oblačnih i sunčanih intervala, vetar slab promenljivog pravca. Najviša dnevna temperatura kretaće se od 3 stepena C do 6 stepeni C. U nedelju tokom dana jače naoblačenje sa kišom na planinama snegom temperatura bez bitnije promene - najavio je meteorolog Ristić.

Meteorolog ističe da će početkom sledeče nedelje uslediti kraće otopljenje, maksimalna temperatura u postepenom porastu i kretaće se od 10C do 15C ali se očekuje povremeno i kiša. Više kiše biće u sredu i četvrtak, 13. i 14. decembra.

- Zatim od petka, 15. decembra ponovo dolazi hladan vazduh i donosi pad temperature ali i postepeni prestanak padavina jer jača greben azorskog anticiklona tako da će se vreme stabilizovati. Jutra će biti hladna sa slabim mrazem od -5C do 0C a najviša dnevna temperatura biće od 2C do 6C. Tokom treće dekade, najverovatnije oko katoličkog Božića, 25. decembra doći će do prodora hladnog artičkog vazduha koji će osim pada temperature doneti i sneg tako da polako rastu šanse da Novu Godinu dočekamo u pravom zimskom ambijentu.

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd