Utorak 27. feb 2024.
vesić

Vesić u Baču: Ove godine u Bač uloženo više od dva miliona evra, gradićemo i put prema Odžacima

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
Ministar Vesić je naglasio da će ulaganja u opštinu Bač biti udvostručena.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas radove na obnovi ulica u opštini Bač, u koju je, kako je istakao, ove godine uloženo više od dva miliona evra, dok će se naredne godine graditi put ka Odžacima.

Vesić: Pušten drugi deo Moravskog koridora, Kruševac spojen sa auto-putemFoto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Vesić: Pušten drugi deo Moravskog koridora, Kruševac spojen sa auto-putem

Vesić: Na teritoriji Ćuprije radimo 36 kilometara lokalnih i regionalnih putevaministarstvo

Vesić: Na teritoriji Ćuprije radimo 36 kilometara lokalnih i regionalnih puteva

Vesić: Most u Mrčajevcima završren pre roka i pušten u saobraćajavesic

Vesić: Most u Mrčajevcima završren pre roka i pušten u saobraćaja

U naselju Vajska, u Baču, odvijaju se radovi na obnovi ulica u samom centru - Maršala Tita,  Masarikove i Vuka Кaradžića, vredni oko 200.000 evra, naveo je Vesić.

- To su sve investicije kojih nije bilo ranije, jer sada imamo sredstava i mogućnosti da ulažemo u takve projekte, da osim u auto-puteve i brze saobraćajnice, gradimo i obnavljamo i lokalne puteve, koje život znači ljudima na lokalu - rekao je Vesić.

Кao najvažnije, najavio je radove na putu Bač - Odžaci, dugom više od 20 kilometara.

vesić
Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- To će omogućiti ovoj opštini jaku i stabilnu vezu sa brzom saobraćahnicom 'smajli', koji počinjemo da gradimo već 13.decembra. Кada se izgradi brza saobraćajnica, to nije dobro samo opštine na samoj trasi, već i za sve one u blizini, koje dodatno povezujemo dobrim putevima - rekao je Vesić.

To, dodao, znači da će ulaganja u Bač naredne godine biti gotovo udvostručena, imajući u vidu dužinu deonice do Odžaka.

- Nastavićemo da ulažemo u lokalne samouprave, posebno kad je reč o većim lokalnim i regionalnim putevima - napomenuo je ministar.

Dodao je da se projektuje i brza saobraćajnica Bačka Palanka - Novi Sad, što je put kojim žitelji Bača mogu da idu prema Sremu, Mačvi, Semberiji...

vesic
Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- To je politika saobraćajnog povezivanja zemlje, politika predsednika Aleksandra Vučića, kojom  podižemo privredni razvoj. Кada izgradimo lokalni put ili prugu omogućavamo više investicija, a to znači nova radna mesta, razvoj lokalnih biznisa,  turizma, da ljudi ostaju da žive u svoim mestima, uz znatno bolji komfor života - rekao je Vesić i dodao da su za sledeću godinu u budzetu opredeljene četoro milijarde evra za izgradnj infrastrukture u Srbiji, više nego sve zemlje Zaoadnog Balkana zajedno.

Predsednik opštine Bač Steva Panić zahvalio je ministru Vesiću što aktivno sprovodi politiku predsednika Vučića i vodi računa o svim delovima Srbije.

- Sve što je urađeno i sve što će se tek raditi, znači mnogo građanima Bača - rekao je Panić.

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd