Skip to main content
Matej Split

NOVI NAČIN POTRAGE ZA MATEJEM: Molba oca Nenada uslišena - ovo do sada nikada nije korišćeno

Foto: SrbijaDanas/MUP RH/shutterstock
Mladić iz Splita, je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu!

Posle češljanja Save i Dunava, ali i priobalja, policija će pokušati da uz pomoć satelitskih snimaka otkrije šta se desilo sa Matejem Perišom.

Navodi da će satelitski snimci biti pribavljeni na molbu Nenada Periša, oca nestalog mladića, kako bi se utvrdilo gde se tačno njegov sin kretao kobne noći i da li je usnimljen kako ulazi u Savu. U tome će pomoći i policajci iz Hrvatske, koji su u ponedeljak doputovali u Beograd da bi se uključili u potragu.

- Sateliti kruže nad Beogradom dva puta dnevno. Ukoliko se desilo da su baš u vreme kada je Matej izašao iz kluba snimili njegovo kretanje, onda bi bili od velike pomoći, ali samo uz napore tehničara koji će ih pregledati. Rezolucija satelitskih snimaka je loša i teško je prepoznati ko je na njima. Oni imaju mogućnost da otkriju šta se krije duboko pod zemljom, ali ne i šta se nalazi u koritu reke - objašnjava  sagovornik, i podseća da su u potrazi za Perišom dosad korišćeni psi tragači, dronovi i termovizijske kamere.

"KAKO MI JE REČENO..." Periš otkrio detalje sa sastanka srpske i hrvatske policije

"KAKO MI JE REČENO..." Periš otkrio detalje sa sastanka srpske i hrvatske policije

PET KLJUČNIH STVARI JE NAŠA POLICIJA PREDOČILA HRVATSKOJ! Inspektori iz Beograda ZABRINUTI zbog dokaza koji ukazuju samo na JEDNO

PET KLJUČNIH STVARI JE NAŠA POLICIJA PREDOČILA HRVATSKOJ! Inspektori iz Beograda ZABRINUTI zbog dokaza koji ukazuju samo na JEDNO

VEŠTAČE SNIMAK DA UTVRDE DA LI MATEJ PLIVA SAVOM: I pored loših vremenskih uslova ne prestaje potraga za Splićaninom

VEŠTAČE SNIMAK DA UTVRDE DA LI MATEJ PLIVA SAVOM: I pored loših vremenskih uslova ne prestaje potraga za Splićaninom

Vulin:Tražimo ga ispod svakog kamena

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da se sve obale istražuju i da nikome osim Matejeve porodice nije kao MUP-u važno da se dođe do informacije o njemu.

- Pripadnici MUP-a iskreno i uporno rade na ovome, voleli bismo da ga nađemo živog i zdravog. I danas pretražujemo Savu, delove Dunavskog akvatorijuma, uključili smo sonare, termoviziju, ronioce - rekao je on.

Tračak nade porodici mladića ulila je informacija da je lociran njegov mobilni telefon. Međutim, njegov otac Nenad je juče izjavio da mu to nije potvrđeno.

-  Nemam informaciju da je pronađen mobilni telefon. Bio sam juče s beogradskim policajcima, bio je i ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i dva predstavnika MUP-a Hrvatske iz kriminalističke policije. Oni su me upoznali sa svim postupcima koji se obavljaju i istražnim radnjama- rekao je Nenad Periš za medije, i dodao:

Svedok iz kluba: Video sam devojku koja šmrče kokain

Beograđanin koji je kobne noći bio u klubu „Gotik“, u kojem se Splićanin veselio sa svojim prijateljima, rekao je za medije da je video devojku koja se drogira neposredno pre nego što je Matej istrčao iz lokala.

- Nekoliko metara od mene video sam kako devojka šmrče kokain za stolom! U jednom trenutku počela je da joj curi krv iz nosa. Konobar je to video i odmah je pozvao obezbeđenje, koje je dojurio i izbacilo ju je iz kluba - opisuje Beograđanin, i dodaje:

- Obezbeđenje ju je bukvalno iznelo iz kluba onako s krvavom glavom, a ona je poluomamljena vrištala na njih, grebala ih, a u ruci je držala karticu s tragovima droge. Ja sam tad otišao - rekao je za medije posetilac kluba.

 - Saradnja između dva MUP-a je kod ovakvih slučajeva uobičajena, ništa dalje od toga mi nije rečeno. Ministar Vulin mi je lično obećao da će istraga ići dalje istim intenzitetom, a to mi je ponovio i načelnik Policijske uprave Beograda.

Zabrinuti otac se osvrnuo i na teške uslove pod kojima policija radi.

- Nije jednostavno, ali dobili smo takvo obećanje i video sam njihov angažman. Ja im na tome zahvaljujem. Hvala svima i u MUP-u Hrvatske što su s profesionalne strane pristupili. Rekli su mi da se radi o saradnji koja je kod ovakvih slučajeva potrebna, ali postupak i dalje vodi MUP Srbije - objasnio je Periš.

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
15 Beograd