Skip to main content
nasilje

Novi slučaj vršnjačkog nasilja u Bajinoj Bašti: Tinejdžera brutalno pretukla osmorica mladića

Foto: Profimedia/ilustracija
Stefana Makismovića (17) iz Bajine Bašte brutalno su pretukla osmorica vršnjaka u subotu uveče u ovom gradu.

Kako navodi njegova tetka, njega su u subotu oko ponoći u poznatom kafiću u Bajinoj Bašti napala i pretukla osmorica vršnjaka, od kojih su neki punoletni, a Maksimović je tom prilikom zadobio teške telesne povrede po glavi i telu.

- Nakon što je došao na rođendansku žurku, na poziv svog vršnjaka, Maksimović se sa slavljenikom pozdravio, ali su ga nedugo za tim verbalno, a nakon toga i fizički, napala osmorica mladića, koje je na takav čin navela maloletna A.M. (17) iz Bajine Bašte, koja je u gradu poznata kao problematično dete - navodi Katarina Maksimović, tetka pretučenog tinejdžera i dodaje:

OVO SVE TREBA DA ZNAMO! "Drugarica mi je otkrila tajnu i spasla me jednog od najvećih ženskih problema"

OVO SVE TREBA DA ZNAMO! "Drugarica mi je otkrila tajnu i spasla me jednog od najvećih ženskih problema"

Budući očevi pazite: OPIJANJE ima teške POSLEDICE PO ZDRAVLJE BEBA!

Budući očevi pazite: OPIJANJE ima teške POSLEDICE PO ZDRAVLJE BEBA!

NESTALA ANĐELA (14) IZ SUBOTICE! Dečko je izvukao iz kuće usred noći, poslednji put viđena u subotu!

NESTALA ANĐELA (14) IZ SUBOTICE! Dečko je izvukao iz kuće usred noći, poslednji put viđena u subotu!

- Stefan u gradu važi za primerno, jako kulturno i vaspitano dete i odličan je učenik gimnazije, nikada nije bio sklon incidentima ili porocima, pa dodatno čudi ovakvo ponašanje prema njemu. Brine nas činjenica da je Stefan u nedelju bio u Domu zdravlja, ali da nikakav izveštaj o povredama nije dobio, već mu je rečeno da dođe u ponedeljak, kada će se neke nastale povrede umanjiti, što nas navodi na mišljenje da možda neko namerno želi da zataška ovaj napad na njega. Takođe ni policijski službenici još nisu uzeli izjave o ovom incidentu, iako im je uredno prijavljen od strane zaposlenih u Domu zdravlja. Zbog toga apelujemo na sve relevantne državne organe, nevladine organizacije i sve koji se bave ovom problematikom, da se uključe, kako bi nasilnici bili kažnjeni - navela je Katarina.

Ona kaže i da je potrebno "ispitati da li su maloletna lica na pomenutom mestu konzumirala alkohol i druge opijate, da li je bilo obezbeđenja lokala i ako jeste, zašto nisu reagovali prilikom napada na Maksimovića."

Udruženje "Drug nije meta" jedino je udruženje u Srbiji koje u fokusu rada ima prevenciju vršnjačkog nasilja. Kroz mnogobrojne aktivnosti udruženje je uključilo hiljade učenika i nastavnika, a na njihovom sajtu možete zakazati besplatnu radionicu, pronaći savete i brojne korisne informacije.

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd