Skip to main content
Stefan Živojinović, otac otetog deteta

OTAC I DALJE TRAŽI ISTINU! Ni nakon brojnih pretnji Stefan ne odustaje: Stoji čvrsto iza tvrdnji da mu je DETE OTETO u "Frontu"

Foto: TV Prva/Printscreen
Prema podacima Udruženja roditelja nestalih beba, u Srbiji je u poslednjih 40 godina lažno proglašeno mrtvim između 6.000 i 10.000 novorođenčadi.

Jedan od roditelja nestale dece je i Stefan Živanović iz Smederevske Palanke, otac deteta za koje tvrdi da je oteto 2016. godine u Narodnom frontu.

On je za portal Srbija Danas ispričao detalje o ovom događaju koji je potresao tada, ali i dalje potresa čitavu Srbiju.

Živanović nam je rekao da na dan kada se njegova supruga Bojana porodila, niko iz bolnice nije zvao, a da, kad su se napokon javili posle izvesnog vremena, rekli da je sve u redu i samo mu spuštali slušalicu.

SAVETI STRUČNJAKA: Evo kako da sprečite posledice osteoporoze, ove grupe su u NAJVEĆEM RIZIKU od obolevanja!

SAVETI STRUČNJAKA: Evo kako da sprečite posledice osteoporoze, ove grupe su u NAJVEĆEM RIZIKU od obolevanja!

ZAKAZANA NOVA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Kakvi su efekti uvedenih mera i da li nas očekuje novo ZAKLJUČAVANJE?

ZAKAZANA NOVA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Kakvi su efekti uvedenih mera i da li nas očekuje novo ZAKLJUČAVANJE?

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U IVANJICI: Potpuno zavejani putevi, pet sela potpuno odsečeno (FOTO)

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U IVANJICI: Potpuno zavejani putevi, pet sela potpuno odsečeno (FOTO)

- Sutradan sam došao u porodilište sa majkom i tada su mi doneli bebu od tri i po kilograma i onda mi načelnica ginekologije kaže da je dete bolesno, da takva deca umiru brzo. Dete tada nije imalo narukvicu. Supruga se porodila carskim rezom i to na silu, pre vremena - kaže on.

Kako nam je rekao, njegova žena nije bila u terminu za porođaj, ali su lekari izvršili carski rez. Zbog čega, on i dalje ne zna, a pokušava na različite načine da dobije odgovor šta se zaista desilo tada u operacionoj sali. 

- U Narodnom frontu nisu želeli da nam otvore originalna dokumenta mesec i po dana. Niko nam ništa nije govorio. Rekli su da dete sa daunovim sindrom ne treba da odrasta uz nas, u našoj porodici i da je bolje da bude sprovedeno socijalnim ustanovama. To nije bilo naše dete, jer je na otpusnoj listi našeg deteta pisalo da je zdravo i da ima ocenu 10. Takođe pisalo je i da je beba puštena kući, samo, pitamo se i dalje čijoj kući?  - ispričao nam je Živanović.

Kako je rekao Stefan Živanović, jedna medicinska sestra ili babica fotografisala je njihovo pravo dete kada se Bojana, Stefanova supruga porodila, i poslala mu na vajber tu fotografiju. Tvrdi da je to učinila da bi im "otvorila oči".

Prava beba mladog bračnog para Živanović
Foto: TV Prva/Printscreen

- Medicinska sestra ili babica iz porodilišta je uzela telefon i slikala bebu, te mi poslala sliku bebe na vajber. To je jedna poštena žena... A to dete ne liči na onu bebu koju su meni doneli. Meni su podmetnuli bolesno dete, a uzeli zdravo. Ta sestra je to uradila da bi nam otvorila oči - poručio je.

 

Urađen i DNK

Kako nam je rekao Živanović, pedijatar M.P. je imao uvid u DNK analizu gde je jasno pisalo da je otac deteta koje im je bilo "podmetnuto" maloletni A.M. i da je to otac deteta sa daunovim sindromom. 

Broj deteta nakon porođaja
Foto: Privatna arhiva

- Ja nisam otac deteta sa daunovim sindromom. Mi smo ostali bez svog prvog deteta. Narukvica na mom detetu je bila pod brojem 2849, a po protokolu je bio broj 2884. Ne znam šta se dogodilo... želeli su da nam podmetnu dete koje nije naše. To je krivično delo, zbog ovoga neko mora da odgovara - rekao nam je Živanović i dodao da se obraćao brojnim udruženjima, ali da niko, ali baš niko nije želeo da razgovara na ovu temu.

Čak su mu, kako je istakao stizale brojne pretnje. Nije uplašen i želi da nastavi svoju borbu koju vodi već nepunih pet godina. Niko i dalje ne zna gde je njihovo prvo dete, niti šta se dogodilo te 2016. godine.

Bojana Živanović, njegova supruga, izbegava da priča o ovoj temi i sve u sebi drži, jer joj je isuviše bolno. Ovi supružnici imaju još jedno, drugo po redu dete, od tri i po godine. Bojana se drugi put porodila u KBC "Dragiša Mišović", a kako nam je rekao Živanović, Bojana je tada videla svoje dete odmah i nije bilo nikakvih problema. 

Ono što ovom mladom paru ostaje nerazjašnjeno, jeste to da je od potpuno zdravog deteta njima dato bolesno, koje nije ni bilo njihovo. Postavlja se pitanje, da li će čitav slučaj ostati na ovome, ili će bilo ko od nadležnih preduzeti nešto da se reši problem porodice Živanović, ali i problem koji je nažalost zastupljen u društvu.

 

Vremenska prognoza
Fog
4 Beograd