Skip to main content
Radenko Nikodinović

OVO JE PRAVA ISTINA O MALOM RADENKU: Potresna ispovest roditelja dečaka

Foto: Pink Printscreen
Roditelji malog Radenka Nikolića (8) u emisiji "Specijal" na TV Pinku ispričali su šta se sve dešavalo pre nego što je dečak zadobio povrede ruku, kako je dečak lečen, i kako je došlo do toga da izgubi život.

– Ja sam radio u kafani taj dan. Žena me zvala telefonom i rekla mi da požurim da misli da je Rade slomio ruku. Kada sam došao, tu kod komšije video sam ga pored tobogana sa zavijenom rukom. Kada sam pomerio zavoj videla se nepravilnost na ruci. Stavio sam ga u automobil i odveo sam ga na Hitnu u Loznicu, a odatle su nas uputili na Ortopediju gde nas je primio doktor Bojanić – počeo je priču otac Milan.

Doktor Dobrivoje Bojanić je odmah video da se radi o lomu ruke pa je dete uputio na odeljenje za ortopediju.

– Kada je video ruku rekao nam je da je u pitanju prelom i da idemo da snimimo, a zatim da se vratimo kod njega. Sve smo obavili i vratili smo se kod njega. On je Radeta stavio na sto, a meni je rekao da izađem napolje i da sačekam. Pored doktora u ordinaciji su bile dve sestre i doktor, koji je urolog, ali mu je samo pomagao oko deteta – nastavio je on.

Mali Radenko
Foto: Pink Printscreen

Doktor je, pogledavši snimak, prema rečima rekao da je ruka savršeno nameštena i da nema razloga za brigu. Ipak, otac je na smiku uočio nepravilnost.

– Doktor Bojanić je video kako gledam snimak na šta sam mu odgovorio da vidim jednu tačku na kostima. On me smirivao rekavši da ne može sve da se sanira i da će to vremenom da sraste – dodao je Milan.

Nakon toga Radenku su sestre previle ruku i na ranu stavile jod i hidrgen. Međutim, isto veče dečaku se javlja temperatura.

– Odmah to veče, dete je imalo blažu temperaturu. Mi smo zavli doktora telefonom, nije se javljao. Rekao nam je da mu dajemo brufen u slučaju temperature – rekla je neutešna majka Zorica.

U utorak su roditelji odlučili da dete odvedu kod pedijatra zbog konstantne temperature.

– U utorak smo otišli kod pedijatra, kod doktorke Milene Filipović. Rekla mi je da je sve u redu, a onda sam joj ispričala da je slomio ruku i ona nas je vratila kući. Nikakve nalaze nismo davali. Od izveštaja smo dobili samo snimke i recepte za lekove – dodala je ona.

Mukama nije bio kraj. Radenko je bivao sve čudniji.

– U utorak celu noć nije spavao. Bio je čudan. ustao je, dođe u krevet, pa hoda po kući. Rekao nam je da ga ništa ne boli. Malo se trznuo nekad, ali ništa nije pričao – rekli su roditelji gotovo istovremeno.

Već u sredu trebali su da se jave kod doktora Bojanića na kontrolu.

– U sredu ujutru smo ponovo otišli za inekciju i da nam doktor Bojanić previje ranu. Ruka mu je bila natečena. Dete nije moglo da radi prstima. Ušli smo unutra, a doktor mu je samo oko palca sklonio gips. Nasuli su joda i hidrogena na ranu. Od njih niko nije nosio rukavice. Ni jednog trenutka nam nije rekao da ostanemo u bolnici – istakla je majka.

Radenko je iste večeri počeo da halucinira i da se trese. Roditelji su ga odveli u bolnicu odakle je upućen za Beograd, zahvaljujući savetu doktorke, koja je po rečima roditelja, anesteziolog. U Beogradu su pokušavali da mu spasu život, ali nisu uspeli. Roditelji su bili zbunjeni jer nisu očekivali da njihov sin izgubi život zbog preloma ruke.

Kako je ispričala majka dečaka, videli su ga veče pre nego što je preminulo, da je dečak bio otečen i da ih je samo tužno pogledao i opet zatvorio oči. Ujutru su im lekari rekli da je preminuo.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
22 Beograd