Skip to main content
Pas

Keruša živa TRULILA, iz vrata joj virio lanac kojim je bila vezana (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

Foto: Facebook/printscreen/Radio Četiri 92,5MHz
Životinja vezana još kao štene

Keruša kojoj je zarđao lanac bio duboko urastao u vrat, odnosno u meso koje je polako trulilo i jako smrdelo, i koja je bila osuđena na sporu i surovu smrt operisana je ovih dana u jednoj veterinarskoj ambulanti u Bajinoj Bašti, i tako spasena od teškog mučenja.

- Čuo sam od prijatelja da gradom luta pas u jako lošem stanju, kome iz vrata viri komad žice. Pre nekoliko dana, uspeli smo da kerušu uhvatimo, stavimo je u kola i odvezemo do veterinara Milana Dokića. Tu je keruša uspavana, a na vratu, osim žice imala je i veliku zagnojenu ranu - ispričao je danas novinarima Goran Stevanetić iz Bajine Bašte.

Tek kad su veterinari pokušali da uklone žicu, primetili su da je u mesu, duboko u vratu, urastao zarđali lanac, barem dva santimetra ispod kože. Lanac su odsekli motocanglama, i izvadili iz mesa, a tek onda rana je zašivena, i psu su dali lekove.

Posle operacije keruša je dobro, procena je da joj je lanac koji je urastao u meso i kožu stavljen oko vrata još pre dve godine, kad je bila štene.

Keruša će, dok se potpuno ne oporavi ostati kod Gorana, koji je nada će se neko javiti da je udomi, pošto on već ima osam pasa, od toga pet je usvojio sa ulice.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd