03. mar 2024.
Prajd 2018

Frka uoči Prajda: Kordon policije zaustavio šetnju protiv Parade ponosa, ima uhapšenih?

Tanjug/​Dimitrije Goll
Okupljeni pevaju crkvene pesme

Učesnici šetnje za pravoslavne i porodične vrednosti, koja je organizovana u znak protesta protiv održavanja Parade ponosa, zaustavljeni su u blizini raskrsnice Bulevara kralja Aleksandra i Ulice kneza Miloša.

Pripadnici policije zaustavili su oko dvadesetak učesnika protestne šetnje u blizini raskrsnice Bulevara i Ulice kneza Miloša i zabranili im dalji prolaz. Za sada nema incidenata, učesnici protestne šetnje stoje naspram policije, koja im onemogućava dalji prolaz, a sve vreme pevaju crkvene pesme. 

Protivnici Parade ponosa koji poštuju, kako kažu, tradicionalnu, prirodnu porodicu i hrišćansko shvatanje braka, uputili su se nakon liturgije u crkvi Svetog Marka u najavljenu protestnu šetnju Bulevarom kralja Aleksandra.

Prajd 2018
Policija blokirala prolaz
Tanjug/​Dimitrije Goll

Jedan od učesnika protestne šetnje, Jordan Milovanović, tvrdi da je policija navodno uhapsila neke učesnike. Milovanović je kazao da godinama unazad na isti način pokazuju protest protiv Parade ponosa.

- Hoćemo da pokažemo stav da smo protiv sazblažnjavanja naroda ovom paradom srama, da smo protiv toga da se promovise homoseksualizam kao nešto normalno. To može da se toleriše, ali ne i da se promoviše i zato smo izašli da pokažemo da nismo saglasni sa tim - naveo je Milovanović. - Mi ćemo ostati ovde i pokazati svoj stav mirnim i pravoslavno hrišćanskim putem.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd