Skip to main content
KISA

Pravo leto stiže tek u AVGUSTU, a onda PREOKRET: PLJUSKOVI i grmljavina, nevreme će DIVLJATI po Srbiji

Tanjug/​Jaroslav Pap
Dugoročna vremenska prognoza razočaraće sve koji vole toplije vreme

Konačno toplo vreme i poboljšanje vremena očekuje se od sutra, ali ni to neće biti ono pravo leto na koje smo navikli, a koje nam možda dođe tek sa prvim danima avgusta.

Posle upozorenja stručnjaka da nas očekuje još jedno pakleno leto, ono nikako da dođe, druga polovina juna i jul više liče na septembar, a umesto da se čuvamo Sunca, borimo se sa poplavljenim ulicama.

Meteorolog Đorđe Đurić kaže da tropskog leta još nema ni na vidiku, te da će po svemu sudeći ovo biti najprijatnije leto u poslednjih desetak godina.

- Toplije vreme očekuje nas od srede, ali ne kako smo navikli, da vežemo po desetak dana tropskog i sušng perioda. Biće sunčano, a u Vojvodini i jugozapadnoj Srbiji očekuje se i nešto pljuskova, ali ne toliko obilnih kao do sada. Od avgusta kreće lepše vreme - rekao je Đurić.

kiša
kiša
Tanjug/​Dimitrije Goll

Iako će već od sutra biti toplije, novo naoblačenje i pad temperature slede od ponedeljka, a topli i kišoviti dani smenjivaće se do kraja meseca.

Prema podacima sa sajta "AccuWeather" dolaskom avgusta stižu i prave vrućine, temperatura će biti do 32 stepena, a neće padati ispod 29. Prve prave padavine, grmljavina i nevreme očekuju se tek oko 20. avgusta i trajaće do tri dana, a nove višednevne padavine očekuju se oko 29. avgusta. Sunčano i lepo vreme dolazi oko 5. septembra i trajaće do poslednje nedelje ovog meseca, prosečno će biti oko 27 stepeni.

- Posle ekstremnog i sušnog leta, kakvo smo imali prošle godine, teško može da se ponovi isto, odnosno može, ali su šanse jedan odsto. Tako da je bilo jasno da nas očekuje kišno leto. Prvi korak ka sunčanom vremenu biće od srede, ali temperature neće prelaziti više od 30 stepeni. Tek početkom avgusta očekuju nas temperature više od 30 stepeni, sa većim brojem sunčanih dana. No, i u avgustu nas očeuju kiše i pljuskovi, ali će ih biti manje nego u julu - rekao je Nedeljko Todorović, poznati meteorolog.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mist
5 Beograd