Petak 08. dec 2023.
Kosta Kecmanović

RODITELJI UBICE SA VRAČARA ZVALI RAZREDNOG STAREŠINU: Puni ushićenja mu govorili ovo o dečaku

Foto: Shutterstock/Društvene mreže
Majka stradale devojčice je upitala da li su roditelji dečaka-ubice svesni činjenice da preživeli i ranjeni dobijaju životne pretnje iz celog sveta, jer će "neko završiti ono što je započeto", u bolesnom ubeđenju o zadovoljenju pravde za "maltretiranog dečaka".

Ni posle 20 dana od nezapamćene tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, ne prestaju da se nižu brojna pitanja u javnosti da li je stravičan masakr, u kojem je maloletni dečak ubio devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole, mogao da bude sprečen.

DA LI OVA ISKUSTVA MOGU POMOĆI? Evo šta rade Amerikanci sa školama u kojima se dogodi masakr

DA LI OVA ISKUSTVA MOGU POMOĆI? Evo šta rade Amerikanci sa školama u kojima se dogodi masakr

POTRESNO! Igor Jurić otkrio detalje sustreta sa ocem ubijene devojčice: Zagrlili smo se i plakali, a onda mi je rekao...

POTRESNO! Igor Jurić otkrio detalje sustreta sa ocem ubijene devojčice: Zagrlili smo se i plakali, a onda mi je rekao...

HAOS U RIBNIKARU NAKON POVRATKA U KLUPE: Polovina učenika ne dolazi "OVO NIJE ŠKOLA, OVO JE STRATIŠTE"

HAOS U RIBNIKARU NAKON POVRATKA U KLUPE: Polovina učenika ne dolazi "OVO NIJE ŠKOLA, OVO JE STRATIŠTE"

Roditelji nastradale dece tragaju za odgovorima kako bi iole ublažili svoj nepojmljiv bol i tugu i shvatili kako je uopšte došlo do toga da trinaestogodišnji dečak počini tako gnusan zločin, kako se nikada više nigde ne bi ponovio. 

Nina Borović Kobiljski, majka stradale devojčice, obratila se roditeljima dečaka-ubice, optuživši ih da su u prvom redu bili odgovorni za ponašanje svog deteta.

U otvorenoj objavi na društvenim mrežama, ona je roditeljima dečaka koji je počinio masakr poručila da više u ovozemaljsku pravdu ne veruje, ali se trudi da nastavi da veruje u ljudskost i u istinu.

Verujem da vam je dobro poznata činjenica da je naše odeljenje VII/2 bilo jedno izuzetno odeljenje, ne zato što je bilo sastavljeno od odličnih đaka, već zato sto su to bila dobra deca i dobri prijatelji jedni drugima. Oni su u školu odlazili nasmejani i vraćali se zadovoljni - započela je svoje obraćanje Nina Borović Kobiljski.

Ona je podsetila roditelje maloletnog dečaka da su im deca išla zajedno na jezički kamp u Francusku, te da su dobijali njihove video snimke kako pevaju pored kamina, igraju se na tematskim večerima i idu na izlete.

Znate i da su se svi zajedno kartali i smejali u sobama do kasno u noć. Kako ne biste znali, kada ste puni zahvalnosti zvali razrednog starešinu i zahvaljivali se što vam je sin tako lepo prihvaćen od strane drugara u novom odeljenju u koje ste izabrali da ga prebacite - istakla je.

Međutim, kako je obelodanila, već tada su mogli da budu primećeni prvi znaci čudnog ponašanja dečaka-ubice.

Bilo im je prelepo, ali im je istovremeno bilo čudno zašto jedno dete svih sedam dana spava sklupčano na fotelji, umesto u krevetu, iako mu je na raspolaganju cela dvokrevetna soba - napisala je majka stradale devojčice, a celu njenu izjavu možete pročitati OVDE

Podsetimo, kako je utvrđeno, dečak je planirao masovno ubistvo mesec dana, a ono što je pregledom njegovog telefona utvrđeno ledi krv u žilama - svesno je počinio ubistvo svojih vršnjaka i čuvara škole jer je neposredno pred zločin na internetu pretraživao Krivični zakonik Srbije kako bi istražio da li deca mogu krivično da odgovaraju.

Nakon počinjenog masakra, dečak se nalazi na posebnom odeljenju psihijatrijske ustanove, po odobrenju majke.

Sve vesti o nezapamćenoj tragediji u školi na Vračaru pročitajte OVDE.

Vremenska prognoza
Light intensity drizzle
2 Beograd