Četvrtak 22. feb 2024.
Aleksa

SPORTISTI, GLUMCI I FONDACIJA MOZZART U BORBI PROTIV DIJABETESA

Foto: Soul Time Media
Fondacija Mozzart organizovala akciju “Svaki čučanj vredi više”, donirala 20.000 evra za kupovinu senzora za merenje šećera, podržala zdravstveno-rekreativni turnir u Kragujevcu

Kampanja „Milion čučnjeva za milion ljudi sa dijabetesom” zahuktava se u novembru, a posle košarkaša Partizana i Crvene zvezde, akciju Fondacije Mozzart u sklopu inicijative „Dijabetes revolucije” podržali su i fudbaleri širom Mozzart Bet Super i Prve lige Srbije, koji su prošli vikend izašli na teren u majicama „Svaki čučanj vredi više” i zagrevali se uz ovu humanu vežbu. 

Isto su učinili večiti rivali na nedavnom derbiju ABA lige. Ovacije su odjeknule u „Areni”, koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a Fondacija Mozzart je u sklopu ove akcije donirala 20.000 evra za pomoć deci sa Kosova i Metohije koja boluju od dijabetesa. Sredstva će biti usmerena za kupovinu senzora za merenja šećera u krvi.

Mozzart
Foto: Soul Time Media

Cilj izazova “Dijabetes revolucije” sa čučnjevima je da sva deca u Srbiji do 18 godina, a potom i svi oboleli od dijabetesa tip 1, dobiju pravo na senzore koji kontinuirano mere šećer, a ovaj projekat podržalo je i Ministarstvo zdravlja.

Baš tim povodom, ouči svetskog dana borbe protiv dijabetesa, ispred Šoping centra Rajićeva u Knez Mihajlovoj organizovan skup na kome se potpisivala peticija, a podršku su dali ministarka zdravlja Danica Grujičić, predstavnici Fondacije Mozzart,  glumac Nebojša Dugalić, kao i veliki broj građana.

Istaknuti dramski umetnik Nebojša Dugalić pozdravio je napore Fondacije Mozzart da u ovu borbu uključi što više poznatih ličnosti iz sveta sporta.

Udruženim snagama FK Vašarište, Društvo za borbu protiv dijabetesa, Institut za javno zdravlje Kragujevac i Fondacija Mozzart u junu su organizovali drugo po redu zdravstveno-rekreativno takmičenje "Mozzart dijabetes kup".

Iako je turnir na kojem je učestvovalo 15 ekipa imao takmičarski karakter, prvenstveni cilj svih onih koji su se odazvali bilo je druženje i promocija zdravog načina života kroz sport i bavljenje fizičkom aktivnošću.

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd