Petak 08. dec 2023.
Slagalica

NEVIĐENA BLAMČINA U SLAGALICI: Srbin prepravio Vikipediju, pa završio u kvizu - Da li je ovo moguće?! (FOTO/VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/RTS Slagalica - Zvanični kana
Da Vikipedia nije baš najpouzdaniji izvor informacijama, sada već znaju i vrapci na grani, a neko se, s vremena na vreme, prevari, te postane "žrtva" kreativnog poigravanja pojedinaca.

Upravo zbog jedne takve igre, pre četiri godine, na stubu srama javnosti, našao se najpopularniji porodični kviz "Slagalica". U igri spojnice ovog kviza pojavilo se ime Marka Kraljevića i Matije Vujović tokom navođenja svih epskih pesama u čast ovog junaka.

PUN GAS U SUPROTNOM SMERU! Vozač "kamikaza" razbesneo Novosađane, ovo je za TRAJNO ODUZIMANJE dozvole (VIDEO)

PUN GAS U SUPROTNOM SMERU! Vozač "kamikaza" razbesneo Novosađane, ovo je za TRAJNO ODUZIMANJE dozvole (VIDEO)

METEOROPATE ĆE BITI NA UDARU! U nedelji koja je pred nama očekujte temperaturni ROLERKOSTER, smenjivaće se godišnja doba

METEOROPATE ĆE BITI NA UDARU! U nedelji koja je pred nama očekujte temperaturni ROLERKOSTER, smenjivaće se godišnja doba

Ni takmičari, ni gledaoci nisu videli ništa sporno u povezivanju ova dva imena za pesmu, a kada se emisija završila, oglasio se Matija.

Slagalica
Foto: RTS/Printscreen

On je sa svega par rečenica, podigao pravu buru na društvenim mrežama pre četiri godine. Zahvaljujući društvenim mrežama, ova priča se ponovo aktuelizovala, zbog čega već par dana, korisnici ponovo dele skrinšot objave iz kviza, kao i sa Vikipedije.

Naime, kako se ispostavilo on je iz šale, sada već, pre 17 godina, ubacio svoje ime kao naslov pesme "Marko Kraljević i Vujović Matija".

Tekst koji je preradio, neko je koristio tokom kreiranja pitanja za igru u Slagalici. Međutim, ono što je još neverovatnije, jeste da je tadašnji učesnik kviza, dao pravilan odgovor u Spojnicama, povezujući Mateju i Kraljevića Marka.

Njegova šala je godinama odolevala na popularnom i da dodamo, nerelevantnom sajtu koji svi rado koriste i često se pozivaju na informacije sa njega, a koji može da uređuje gotovo svako ko poseduje internet i kompjuter.

Pretragom na internetu, još 2019. godine smo utvrdil da je više njih naselo na Matijinu šalu, pa se tako na nekoliko sajtova i blogova može pronaći informacija o postojanju pesme "Marko Kraljević i Vujović Matija". Taj trend se nastavlja i danas.

Ono što ipak čudi jeste činjenica da niko, pa ni tim stručnjaka koji stoji iza pitanja koja se postavljaju takmičarima u Slagalici, nije pronašao ništa čudno u tome da spornu pesmu nikada nisu pročitali ni čuli, što je baš teško pošto se ciklus pesama o Marku Kraljeviću uči još u osnovnoj školi.

 

Vremenska prognoza
Mist
2 Beograd