Skip to main content
Foto: Andrej Mihailović

„SPORT VISION” ZASADIO 1.000 NOVIH HRASTOVA ZA ZDRAVIJU BUDUĆNOST

Foto: Andrej Mihailović
Osim po vrhunskoj ponudi sportske opreme, kompanija Sport Vision poznata je i po svojim društveno odgovornim aktivnostima što je još jednom pokazala.

Više od 120 zaposlenih učestvovao je u sađenju 1.000 stabala hrasta kitnjaka koji će u budućnosti krasiti deo Avale i doprineti čistijoj i zdravijoj sredini.

Sadnice su smeštene u okviru zaštićenog područja PIO „Avala“, u neposrednoj blizini avalskog tornja, jednog od simbola glavnog grada. Akciju pošumljavanja, „Sport Vision“ je organizovao u saradnji sa JP „Srbijašume“, ali i sa više od 120 zaposlenih u kompaniji.

Foto: Andrej Mihailović
Foto: Andrej Mihailović

„Hrast kitnjak predstavlja snagu i izdržljivost, baš kao i akcija sađenja koju sprovodimo uz pomoć velikog broja kolega koji su dobrovoljno pristali da učestvuju u njoj. Kao kompanija koja se zalaže za zdraviju budućnost, nastavićemo da organizujemo ekološke akcije u cilju zaštite i očuvanja životne sredine u kojoj poslujemo“, izjavila je Anja Dmitrović, direktorka marketinga „Sport Vision“ Grupe.

Foto: Andrej Mihailović
Foto: Andrej Mihailović

Da je ekološki osvešćena i da nastoji da odgovorno utiče na javnost, kompanija pokazuje svojim višegodišnjim programom „Vizija zdrave budućnosti“, u okviru koje je pokrenula zaseban projekat „EcoVision“. Ovim potezom, „Sport Vision“ želi da podstakne ljude širom regiona da postanu deo pozitivnih promena kroz aktivnosti kao što su prikupljanje otpada, čišćenje priobalja reka, izdvajanje PET ambalaže, limenki, stakla i papira, obrada i pretvaranje otpadnog materijala u nove proizvode, reciklaža starih patika i odeće, donacije za obnovu fiskulturnih sala u školama širom Srbije i mnoge druge. 

Foto: Andrej Mihailović
Foto: Andrej Mihailović

Osim pomenutih društveno odgovornih akcija, „Sport Vision“ svojim kupcima nudi i specijalne modele obuće napravljene od ekoloških materijala i na taj način dodatno pokazuje posvećenost osvešćivanju javnosti o značaju brige o ekologiji.

Foto: Andrej Mihailović
Foto: Andrej Mihailović

 

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd