Sreda 06. dec 2023.
Luka Stajković

SRBIJO, VREME JE DA POMOGNEMO LUKI! Mališan (5) se po drugi put bori sa opakom bolešću - ima metastaze na mozgu (FOTO)

Foto: Budi Human
Luka Stajković (5), drugi put se bori sa tumorom mozga. Ovog puta metastaza se pojavila na frontalnom delu i na malom mozgu.

Luka Stajković je dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Imao je srećno i veselo detinjstvo sve do trenutka dok nisu počele da se javljaju veoma jake glavobolje.

U decembru 2022. godine detaljnom dijagnostikom utvrđeno je da Luka boluje od tumora na mozgu - Meduloblastoma CNS Who Gradus 4.

Luka je istog dana po prijemu u bolnicu hitno operisan prilikom čega mu je ugrađen VP šant.

Nakon operacije tumora na mozgu Luka je u potpunosti izgubio mogućnost hoda, govora, vida i prestao da se hrani samostalno.

Dosadašnji ciklusi hemioterapija mu nisu pomogli i na poslednjem urađenom MRI, utvrđeno je da ima metastaze na frontalnom delu mozga i na malom mozgu, a ti rezultati iziskuju lečenje otpočetka.

Nastavak lečenja iziskuje velike troškove zbog čega je potrebna pomoć u vidu donacija svih humanih ljudi kako bi Luka nastavio lečenje i potpuno ozdravio.

Sredstva su mu potrebna za nastavak lečenja u zemlji i inostranstvu, za lekove, suplemente, troškove smeštaja kao i za putne troškove.

 

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
3 Beograd