clear sky
17°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

TAJNA LEŽI U MAJSTORU, SASTAVU I SKLAPANJU KORA: Prosto da ti krene pena na usta - najbolji burek prave Nišlije!

03.09.2021. 08:41
Piše:
Srbija Danas
Jelena Ivanović
Jelena Ivanović / Izvor: Foto: Prva Tv/Printscreen

Radnica pekare u Nišu Jelena Ivanović je kazala da je burek iz pekare gde ona radi najbolji u gradu

Retko ko je došao u Niš, a da nije probao burek koji se pravi u ovom gradu, originalnog je ukusa što su potvrdili mnogi domaći i strani turisti.

NE UČITE DECU DA VOZE KOLA, ZA TO POSTOJE AUTO-ŠKOLE: Stručnjaci objašnjavaju zašto je bolje doći na obuku bez predznanja

NE UČITE DECU DA VOZE KOLA, ZA TO POSTOJE AUTO-ŠKOLE: Stručnjaci objašnjavaju zašto je bolje doći na obuku bez predznanja

Slavimo Svetog apostola Tadeja: Na današnji praznik uradite ove dve stvari i sačuvajte porodicu od bolesti

Slavimo Svetog apostola Tadeja: Na današnji praznik uradite ove dve stvari i sačuvajte porodicu od bolesti

GUŽVE POLAKO SKIDAJU NOGU SA GASA: Zadržavanja jedino ima na prelazu Batrovci, poznato koliko se čeka

GUŽVE POLAKO SKIDAJU NOGU SA GASA: Zadržavanja jedino ima na prelazu Batrovci, poznato koliko se čeka

Radnica pekare u Nišu Jelena Ivanović je kazala da je burek iz pekare gde ona radi najbolji u gradu.

Tajna je u majstoru, sastavu, sklapanju kora, priča Ivanović.

Burek iz Ništa
Burek iz Ništa / Izvor: Foto: Prva Tv/Printscreen

Kaže da je za burek potrebno brašno, so, voda, ulje, te da za fil koriste meso, sir, spanać, piletinu.

Ukazuje da prave Nišlije burek jedu rukama, a kupuju osminu, ćetvrtinu zavisi da li je vreo ili malo prohlađen.

Najtraženiji burek je sa sirom i mesom, ističe ona i dodaje da se manje kupije sa spanaćem i piletinom.