U KRAGUJEVCU ZAPLENJENO VIŠE OD 2 TONE KROMPIRA: Evo šta se dešava sa svom hranom koja se povuče iz prodaje
Gradska uprava za inspekcijske poslove i komunalnu miliciju grada Kragujevca u akciji kontrole vanpijačne prodaje koju je izvela krajem marta ove godine, zaplenila je 2,62 tone krompira.
Zaplenjeni krompir uz saglasnost Gradskog veća, a na osnovu Ugovora o ustupanju robe bez naknade u humanitarne svrhe, danas je predat Crvenom krstu Kragujevac.
Uklonjeni rasistički grafiti sa igrališta u Kragujevcu
DAN KADA JE DINAR UVEDEN U SRBIJI: Pre 148 godina se sve promenilo - turbulentna istorija naše monete
U Kragujevcu 58. Festival zajednice profesionalnih pozorišta Srbije Joakim Vujić
- Robom koju smo do sada zaplenjivali tokom kontrole vanpijačne prodaje, raspolagali smo na isti način - kazala je Zorica Avramović, načelnica Gradske uprave za inspekcijske poslove i komunalnu miliciju.
- S obzirom na to da je reč o velikoj količini i robi kvarljive vrste, a radi blagovremenog reagovanja, veoma brzo dobijena je saglasnost Gradskog veća za sklapanje Ugovora kako bi naši sugrađani i njihove porodice imale korist od namirnice koju smo oduzeli kao vanpijačnu prodaju - rekla je Avramović.
Krompir će biti upotrebljen za pripremanje obroka korisnicima narodne kuhinje, a jedan deo biće podeljen porodicama.
- Ovo je veoma korisna namirnica kojom ćemo obogatiti ishranu u narodnoj kuhinji, a verujem da će njom najviše biti obradovana deca i domaćice koje će same pripremati obroke za svoje porodice, rekla je Nevenka Bogdanović - sekretar Crvenog krsta Kragujevac.
Od prvog poziva iz Gradske uprave do preuzimanja namirnice, reagovalo se jako brzo, jer je najbitnije bilo da ovakva namirnica ne stoji dugo i ne čeka.
- Jelovnik u kome će se naći musaka, krompir čorba, paprikaš i druga jela, isplaniran je i već od danas kuvari Crvenog krsta kreću sa pripremom obroka - kazala je Bogdanović, zahvalivši se gradu Kragujevcu na donaciji u ime svojih korisnika.
Inače, narodna kuhinja pri Crvenom krstu u Kragujevcu ima 870 korisnika, za koje se hrana priprema šest dana u nedelji i deli na šest punktova.