Skip to main content
Srpski vojnik

ULICA HEROJU SA KOŠARA: U "Gromovima" je branio otadžbinu, a sad rodni grad ponosno nosi njegovo ime!

Foto: Profimedia/ilustracija
Na poslednjoj ovogodišnjoj sednici Skupštine opštine Vrbas, koja je održana u sredu, 26. decembra, doneta je odluka - rešenje o utvrđivanju naziva ulica u opštini Vrbas.

Odbornici lokalnog parlamenta izglasali su da dosadašnji Blok Save Kovačevića u centru Vrbasa ponese ime Dragana Grubića.

Akcija prikupljanja potpisa da jedna od ulica u Vrbasu ponese ime Dragana Grubića pokrenuta je još u decembru 2016. godine kada je svoj potpis dalo 1.500 građana. Ovaj predlog postao je ponovo aktuelan letos, kada je Komisija za imenovanje trgova i ulica dala svoj predlog koja ulica bi trebalo da se preimenuje.

DETALJI TUČE U ĐAČKOM DOMU U KRALJEVU: Dečaci završili u policiji! Oglasila se uprava! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Dragan Grubić je bio deo grupe "Gromovi" koja je 1998. godine podnela najveći teret u odbrani granice kod Košara. U rat je otišao sa 18 godina, a u 24. je kao vojni veteran stao u odbranu svojih povređenih i poginulih saboraca kao osnivač i predsednik humanitarne organizacije "Branioci otadžbine 98-99" koja se bavila prikupljanjem pomoći za ranjene i porodice poginulih vojnika.

Heroj sa Košara je život izgubio 24. marta 2004. godine po povratku iz Kruševca, gde je sa svojim saborcima položio venac na spomenik palim borcima u NATO agresiji. Na autoputu kod Paraćina Dragan je istrčao iz auta kako bi pomogao vozaču automobila koji je sleteo sa puta i dok je prelazio auto-put, na njega je naleteo automobil "audi A6".

Heroj pod šifrovanim imenom "Grom 1" sahranjen je na groblju u Vrbasu.

Pored Dragana Grubića, opština Vrbas je dobila još 35 novih naziva ulica: Gojka Vojnovića, Ljubomira Pešalja, majora Milorada Rađenovića, Ilije Milovančeva, Evdokina Kanareva, Kneginje Milice, Vasilija Bulića, Stevana Šupljikca, Aleksandra Pantovića, Jožefa Kiša, Duška Trifunovića, Patrijarha Arsenija III Čarnojevića, Ksenije Atanasijević, Joakima Kimeta Vislavskog, Slavka Vujoševića, Njegoševa, Ulica Mira, Zadrugarska i Kulski put.

"Pustite me, PLJUJEM KRV!" Jeziv snimak NASILJA u domu učenika u Kraljevu RAZGNEVIO SRBIJU (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

U Bačkom Dobrom Polju jedna ulica će od sada nositi ime dr Davida Grubija, u Savinom Selu proglašena je ulica Lovački zaseok, a na Kosančiću Marka Đukića, Heroja otadžbine i Kudeljarski zaseok. Kucura je dobila Salaški zaseok i Atarski zaseok, a u Ravnom Selu proglašene su ulice Vladimira Kaljevića, Dr Đorđa Sola i Ulica Ružica. Zmajevo je dobilo ulice Milunke Savić, Save Vukosavljeva, Teodore Lazarević, Radoja Domanovića, Tamburašku i Sirišku.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd