Petak 08. dec 2023.
Beograd

UPOZORENJE - STIŽE DRASTIČNA PROMENA VREMENA: Loše prognoze za Srbiju - ovim delovima preti potop, ali to nije ono NAJGORE

Foto: Shutterstock
Od ponedeljka se očekuje veoma vetrovito

Ovaj vikend protiče u znaku sunčanog i pravog letnjeg vremena. Nažalost, na samom kraju vikenda očekuje se jača promena vremena.

I drugi dan vikenda proteći će u znaku sunčanog vremena. Maksimalna temperatura biće od 28 do 32°C, u Beogradu do 30°C.

NEVREME SE BLIŽI SRBIJI! KIŠA ĆE LITI KAO IZ KABLA! Najnovije upozorenje čuvenog meteorologa poziva na oprez (FOTO)

NEVREME SE BLIŽI SRBIJI! KIŠA ĆE LITI KAO IZ KABLA! Najnovije upozorenje čuvenog meteorologa poziva na oprez (FOTO)

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ Upozorenje na dolazak obilnih pljuskova i grmljavina, s posebnim naglaskom na OVE regione u Srbiji

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ Upozorenje na dolazak obilnih pljuskova i grmljavina, s posebnim naglaskom na OVE regione u Srbiji

Sredinom dana i posle podne u delovima Vojvodine očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom i to kao posledica predfrontalnih nestabilnosti.

Inače, ovaj hladni front posle podne prvo će stići do Vojvodine i doneti jače naoblačenje, ali i zahlađenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz veoma jak severozapadni vetar.

Do večeri će hladni front stići i do ostalih predela Srbije i doneti pogoršanje vremena, uz veoma jak severozapadni vetar.

U toku večeri i noći u zapadnim i jugozapadnim, a u ponedeljak ujutro i u centralnim predelima Srbije očekuju se veoma obilni pljuskovi i lokalne oluje.

Očekuje se da padne od 20 do 40 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i više.

Obilne padavine očekuju se i tokom ponedeljka u zapadnim u južnim predelima Srbije, pri čemu bi palo dodatnih 10 do 30 litara kiše.

Na severu će biti suvo.

Kako će se nad Grčkom nalaziti veoma snažan ciklon, a iznad oblasti Alpa polje visokog pritiska, očekuje se veoma izražen gradijent vazdušnog pritiska, pa će duvati veoma jak severozapadni vetar, ponegde sa olujnim udarima i preko 60 km/h,

Maksimalna temperatura biće od 20 do 25°C, u Beogradu do 24°C.

U utorak će u većem delu Srbije biti promenljivo oblačno i dalje vetrovito, ponegde sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom na jugu Srbije. Biće malo toplije. Maksimalna temperatura biće od 24 do 28°C, u Beogradu do 26°C.

Od srede se očekuje stabilizacija vremena, pa će u drugoj polovini sledeće sedmice biti sunčano, uz pravo letnje i sve toplije vreme.

 

Vremenska prognoza
Mist
2 Beograd