Skip to main content
Meridian

Veliki konvoj humanosti stigao i u zapadnu Srbiju – Do sada najozbiljnija donacija za Opštu bolnicu Valjevo

Foto: Promo
Još jedna donacija kompanije Meridianbet ovog puta u Kolubarskom okrugu - do sada donirano više od 30 miliona dinara.

Veliki karavan humanosti i društvene odgovornosti u organizaciji kompanije Meridian pristigao je ove sedmice i u Kolubarski okrug. Zaposleni u ovoj kompaniji, koja je regionalni lider u igrama na sreću, posetili su Opštu bolnicu Valjevo, koja se takođe nalazi u kovid sistemu, i u njoj je zbrinuto nešto više od 100 pacijenata zaraženih virusom korona. Ovom prilikom uručeno je više desetina paketa sa najneophodnijom medicinskom opremom i drugim potrepštinama kako bi pacijentima bila ukazana blagovremena i optimalna zdravstvena nega u trenucima kada su kovid zdravstveni kapaciteti gotovo maksimalno iskorišćeni.

Ovo je još jedna u nizu društveno odgovornih akcija kompanije Meridian koja već mesecima doprema pakete sa potrepštinama i medicinskom opremom namenjenim zdravstvenim radnicima širom Srbije, za koje još od meseca marta ne postoji reč odmor i običan život sa svojim bližnjima. Ova kompanija do sada je na ime humanitarnih akcija pomoći zdravstvu i najugroženijim pojedincima izdvojila preko 30 miliona dinara, a akcije će se organizovati nesmanjenim intenzitetom i u narednom periodu. 

Meridian
Meridian
Foto: Promo

- U svoje i u ime celog kolektiva Bolnice od srca se zahvajujem kompaniji Meridian na uručenoj pomoći. U vestima smo videli da pomažete i druge kolege i bolnice širom zemlje, na čemu vam dugujemo posebnu zahvalnost. Izuzetno cenimo ovaj gest humanosti, iako smo zadovoljni stepenom snabdevenosti neophodnom opremom, ovakvih donacija zaista nikad nije previše jer se situacija menja iz minuta u minut. Ono što u ovoj donaciji vidimo je pre svega ljudska solidarnost, a Meridian bez ikakve sumnje njome se može podičiti - izjavio je direktor Bolnice, dr Zoran Đurić.

Kako saznajemo od zaposlenih u kompaniji Meridian, ova plemenita misija i svojevrsni konvoj humanosti nastavlja se i narednih dana u brojnim gradovima i opštinama Srbije, dok se ne posete sve kovid bolnice u zemlji. U međuvremenu, Meridian već pet meseci ne posustaje pružajući podršku nacionalnom zdravstvenom sistemu kako bi se što bezbolnije sanirale posledice pandemije.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd