(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) ZLOČINAC pred sudom: Ubicu Srba u Prizrenu stiže kazna

26.03.2018. 08:12
Piše:
Srbija Danas/Alo
Prizren zločin / Izvor: Foto: Printscreen/Youtube/ Не Кради Отаџбину
Stravično

Nemački potporučnik David Ferk, koji je ubio dvojicu Srba u Prizrenu 1999. godine, konačno bi mogao da bude osuđen, jer je advokat Vilfrid Šmic iz najzapadnije nemačke varoši Zelfkant protiv odlikovanog nemačkog vojnika podneo krivičnu prijavu.

Zločin iz Prizrena bi, konačno, posle 19 godina mogao da dobije svoj sudski epilog, a da potporučnik nemačke vojske, koja je tada delovala u sastavu Kfora, bude osuđen za brutalno ubistvo dvojice Srba, Slavka Veselinovića i Žarka Andrejevića, koji su žutom "ladom" pokušali da napuste Prizren.

Zločin u Prizrenu / Izvor: Foto: Printscreen/Yooutube/VOSTOK VESTI

- Zbog slanja jedinice Bundesvera u Srbiji podnosim krivičnu prijavu - piše u pismu koje je nemački advokat Vilfrid Šmic uputio Saveznom državnom tužilaštvu u Karlsrueu 16. marta 2018. On je, podneo prijavu protiv svih poslanika Bundestaga, uključujući i članove vlade koji su 16. oktobra 1998. glasali za učešće Bundesvera u "kosovskom konfliktu", te protiv svih zaposlenih u Bundesveru, pa samim tim i protiv Davida Ferka. Optužba glasi - učešće u kapitalnom zločinu i priprema napadačkog rata.

Amerikanac zavoleo Srbe: Izvinjavam se zbog bombardovanja, VOLIM VAS (FOTO)

Vladimir Lazarević, general u penziji, nekadašnji komandant Prištinskog korpusa i Treće armije VJ, kaže da ga raduje pokretanje tužbe protiv svih vojnika NATO.

ZVUK KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: 24. marta u 20.05 čuli smo OVE REČI koje nikada nećemo zaboraviti! (AUDIO)

- Hvala bogu da još ima savesti i da posle 19 godina tu i tamo pojedinim ljudima ona i proradi. Ovog puta je značajnije to što je savest proradila u Nemačkoj. Zaista je krajnje vreme da se u svetu čuje istina i da se svi upoznaju sa zločinima koje je NATO počinio nad srpskim stanovništvom, pre svega na prostoru KiM. To su zločini koji su počinjeni 1999. godine, ali i dan-danas traju. Tu se radi o zločinima ekocida i genocida nad Srbima, i to po principu - zločin u ratu, genocid u miru - kaže Lazarević i dodaje:

Zločin u Prizrenu / Izvor: Foto: Printscreen/Youtube/ VOSTOK VESTI

- Nisam pravnik da bih komentarisao tužbu, ali me raduje što se pokreće ta stvar. Što se tiče Prizrena i dešavanja 1999. godine, lično znam da su nemački vojnici u sastavu Kfora činili velike zločine. Naše jedinice nisu mogle da se izmeste preko Suve Reke ka Nišu od njih jer su nas napadali, pa smo morali da menjamo maršutu i da se izmeštamo pre Brezovice, što je bilo suprotno Kumanovskom sporazumu. Puštali su teroriste OVK da vršljaju po Prizrenu i napadaju, kako vojsku, tako i stanovništvo. Zulum su činili. Ovo je za mene ohrabrenje da se ti njihovi zločini neće zaboraviti.

General Momir Stojanović, bivši direktor VBA, kaže da se taj slučaj desio kada je potpisan Kumanovski sporazum.

Srbi neće u NATO: Ovako ruski mediji danas pišu o NATO bombardovanju Jugoslavije

- Tada je general Božidar Delić bio komandan naše brigade u Prizrenu. Taj incident se desio u centru Prizrena kada se zbog lošeg planiranja vojska povlačila, pa su ih zauzimali teroristi OVK. General Delić nije hteo da napusti prizren dok svi Srbi koji su živeli u Prizrenu ne budu ušli u sastav kolone i tada je taj vojnik ubio dva civila. Bila je vrlo napeta situacija - kaže on i dodaje:

- Zahvalan sam na tom nemačkom advokatu, kao i svim ljudima koji vole pravdu i istinu, ali ne očekujem, nažalost, imajući u vidu međunarodno pravosuđe i odnos prema Srbiji, a pogotovo prema dešavanjima na KiM, da će neko biti osuđen. Ovde se radi o klasičnom ubistvu civila bez povoda.

Ovih 16 država je bombardovalo našu zemlju (VIDEO)

Podsetimo, 13. juna 1999. nemački vojnici predvođeni potporučnikom Davidom Ferkom izrešetali su žutu "ladu" i tom prilikom ubili dvojicu Srba u centru Prizrena. Tako je Ferk postao prvi nemački vojnik koji je posle Drugog svetskog rata ubio Srbina u Srbiji.

JEZIVA tragedija koja LEDI KRV u žilama: Nato geler je TRUDNOJ Ljiljani (26) presekao arteriju, umrla u MUKAMA (VIDEO)

Ferk je naredio: "Otvori vatru na nerpijatelja!" Nemački vojnici su nakon toga ispalili ravno 220 hitaca u Andrijevića i Veselinovića, kako je zvanično zapisano na sudu u nemačkom gradu Koblencu.

Ni da se IZVINE zbog ZLA koje su nam NANELI: Bestidnost zapadnih ambasadora BEZ PREMCA U SVETU!

Žarkove poslednje reči bile su: "Ja sam Srbin, ja moram da umrem."

 

Piše:
Srbija Danas/Alo
26.03.2018. 08:12
Pogledajte više