Utorak 27. feb 2024.
Dečak ubica

"ŠKOLA SNOSI VEĆU KRIVICU" Šok na suđenju u Palati pravde! Advokatica roditelja dečaka-ubice sve zaledila izjavom

Foto: Srbija Danas/Društvene mreže
Danas je u Palati pravde nastavljen parnični postupak za masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u kojem je 3. maja ove godine stradalo deset osoba, devet učenika i školski čuvar.

U pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" je 3. maja ove godine stradalo deset osoba, devet učenika i školski čuvar, a danas je u Palati pravde nastavljeno suđenje. Advokatica Marina Ivelja, zastupnica roditelja dečaka (14) koji je osumnjičen za masakr i njegovih roditelja, je izjavila da "škola snosi veću krivicu od roditelja dečaka".

POTRESNA ISPOVEST NASTAVNICE RANJENE U RIBNIKARU: "Naglo je otvorio vrata i prvo je mene upucao" nastavnica

POTRESNA ISPOVEST NASTAVNICE RANJENE U RIBNIKARU: "Naglo je otvorio vrata i prvo je mene upucao"

"ŠAPIĆ NAS JE POSETIO, ZAHVALNI SMO MU" Roditelji stradale dece u Ribnikaru: Došao je bez medija, nenametljivo...ribnikar

"ŠAPIĆ NAS JE POSETIO, ZAHVALNI SMO MU" Roditelji stradale dece u Ribnikaru: Došao je bez medija, nenametljivo...

Majka ubijenog dečaka u "Ribnikaru" otkrila šokantne poruke: Dečak-ubica ga je MOLIO ZA JEDNU STVAR, evo o čemu se radiMajka ubijenog dečaka u Ribnikaru

Majka ubijenog dečaka u "Ribnikaru" otkrila šokantne poruke: Dečak-ubica ga je MOLIO ZA JEDNU STVAR, evo o čemu se radi

Parnični postupak je pred Višim sudom u Beogradu pokrenula porodica jedne ubijene devojčice. Zastupnica dečaka ubice i njegovih roditelja je rekla da je u našem društvu "uobičajeno da deca od malih nogu uče da pucaju i da u našem društvu to ne predstavlja loše vaspitanje".

Dodala je da se tragedija možda ne bi dogodila da je na ulazu umesto dve dežurne učenice bio neki nastavnik. Na ove reči advokatice Ivelje je reagovala državni pravobranilac Sanja Dunjić koja zastupa školu i državu, koja je otkrila da se do tragedije u školi niko od učenika, nastavnika i roditelja nije žalio na ponašanje dečaka koji je osumnjičen za nezapamćeni zločin.

- Dežurstvo dve učenice petog razreda ne može da se dovede u vezu sa tragedijom. Njega nije sprečilo ni to što je nastavnica istorije, koja je i sama teško povređena, bila u učionici - rekla je Dunjić.

U tužbi koju su podneli otac, majka, brat i sestra jedne nastradale devojčice, oni traže po 100.000 evra za pretrpljeni duševni bol i patnju. Zastupnica dečaka ubice i njegove porodice je na to reagovala da je taj "zahtev previsok i da nije u skladu sa sudskom praksom po kojoj se roditeljima dosuđuje oko 10.000 evra a braći i sestrama pola od tog iznosa".

- Ovo što se dogodilo je velika tragedija, ali bol za izgubljeno dete je isti za svakog roditelja - rekla je Ivelja.

Potom je na ove njene reči reagovala zastupnica porodice nastradale devojčice. Rekla je da je "skandalozno licitiranje novčanim iznosom za visinu štete koju su pretrpeli".

- Licitiranje novčanim iznosom vezano za visinu štete koju su pretrpeli i bol koji osećaju je skandalozno - kazala je Sanja Dunjić.

Sudija je nakon toga odredila da u nastavku postupka 15. januara budu saslušani članovi porodice nastradale devojčice. Nakon toga bi trebalo da budu saslušani dečak ubica, njegovi roditelji i ostali svedoci.

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd