Sreda 21. feb 2024.
hapšenje

ZLOČIN KOJI JE SRBIJU OSTAVILO U ŠOKU! Optužen za ubistvo: Majku izudarao sekirom u Bačkoj Palanci

Foto: Profimedia
Njemu je izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i on se nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu

Novosadsko Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Srđana P. (28) iz Bačke Palanke, zbog sumnje da je usmrtio majku Slavujku P. (54) u porodičnoj kući u Bačkoj Palanci.

NA VEČNI POČINAK IDU ZAJEDNO, KAKO SU I STRADALE: Poznat datum sahrane sestara iz Obrenovca

NA VEČNI POČINAK IDU ZAJEDNO, KAKO SU I STRADALE: Poznat datum sahrane sestara iz Obrenovca

POLICIJA OTKRILA KO BI MOGAO DA BUDE UKLJUČEN U UBISTVO ĐOKIĆA: "Mozak operacije" pobegao iz Srbije?

POLICIJA OTKRILA KO BI MOGAO DA BUDE UKLJUČEN U UBISTVO ĐOKIĆA: "Mozak operacije" pobegao iz Srbije?

ALARM U LESKOVAČKOM ZATVORU! Predmet pronađen u kanti za đubre digao uzbunu, hitno reaguje policija

ALARM U LESKOVAČKOM ZATVORU! Predmet pronađen u kanti za đubre digao uzbunu, hitno reaguje policija

Njemu je izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i on se nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, odakle će biti doveden na glavni pretres koji je, potvrđeno je u novosadskom Višem sudu, zakazan za 23. novembar.

Sumnja se da je on, u porodičnoj kući u Šumskoj ulici broj 34, u Bačkoj Palanci, 4. juna, sekirom, na spavanju, usmrtio svoju pedesetčetvorogodišnju majku s kojom je živeo.

Nezvanično, stravičan zločin je otkriven kada pokojna žena nije odgovarala na telefonske pozive ćerki, odnosno sestri osumnjičenog Srđana, koja živi i radi u Novom Sadu. Njih dve su imale običaj da se svakodnevno čuju više puta, ali kada joj se majka kobnog dana nije javila, shvatila je da se nešto čudno dešava, zbog čega je došla u Bačku Palanku.

Dok se po komšiluku raspitivala za majku i brata, Srđan je naišao na biciklu i otključao kapiju. Ubrzo je došla i policija koja je, prema rečima komšija, u dva navrata tog jutra dolazila do kuće u kojoj se desilo ubistvo.

policija
Foto: Srbija Danas

- U kući je zatečen stravičan prizor. Nesrećna žena je ležala u sobi na krevetu, zamotana u ćebe i imala je povrede glave oštrim predmetom - ispričali su žitelji Šumske ulice.

Policija je pokušala da razgovara sa Srđanom koji se žalio da ga boli glava, pričao je nepovezano i pokušavo da se opravda čudnim i nerazgovetnim pričama.

Nakon dva sata razgovora s policijom, on je označen kao osumnjičeni, a sekira kojom je najverovatnije počinjeno ubistvo nađena je sakrivena u šupi pored kuće.

U porodici stradale Slavojke P. nikada nije bilo prijava za bilo kakvo nasilje, niti je Srđan imao bilo kakvih problema sa zakonom. Komšije kažu da nikada nisu čule povišen ton iz njihove kuće, niti se čula svađa.

- Bili su skladna porodica, nikada se nisu svađali, bar da smo mi čuli. Srđan je bio vezan za majku i često joj pomagao u bašti. Slabo se družio s vršnjacima, a u poslednje vreme smo ga slabo i viđali. Trenirao je neki sport, čini mi se da je boks u pitanju jer je u dvorištu imao yak na kojem je vežbao - ispričao je jedan od poznanika i dodao da je osumnjičeni Srđan bio dobar đak, koji je posle srednje škole upisao fakultet u Subotici, ali je ubrzo odustao i vratio se kući.

Šta se moglo desiti kiobnog dana između majke i sina i šta je to dovelo do ove stravične porodične tragedije ni komšije ni poznanici nisu mogli da kažu.

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd