Subota 02. dec 2023.
Kačarevo

DRUGOVI OTKRILI POZADINU TRAGEDIJE U KAČAREVU? Pokušali da mu pomognu, ali nije mu bilo spasa

Foto: Printscreen/Google Maps
Policija je uradila uviđaj, a telo deteta je odneto na Institut za sudsku medicinu gde će biti urađena obdukcija.

Drugarica dečaka (14), koji je danas oko 12.20 časova izvršio samoubistvo iskočivši kroz prozor dok je bio na nastavi u Osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" u Kačarevu, ispričala je da je u trenutku tragedije u školi na razgovoru kod direktorke bila njegova majka. Prema njenim rečima, dečak nije bio dobar đak, pravio je manje probleme u školi. Navodi i da je prošle godine u avgustu išao na popravni.

DEČAK (14) SKOČIO KROZ PROZOR ŠKOLE: Jeziva tragedija u Kačarevu - preminuo na licu mesta

DEČAK (14) SKOČIO KROZ PROZOR ŠKOLE: Jeziva tragedija u Kačarevu - preminuo na licu mesta

"SKOČIO JE ZA VREME ČASA, NAOČIGLED NASTAVNICE I DRUGOVA" Potresna scena u školi u Kačarevu - najnoviji detalji tragedije

"SKOČIO JE ZA VREME ČASA, NAOČIGLED NASTAVNICE I DRUGOVA" Potresna scena u školi u Kačarevu - najnoviji detalji tragedije

MUK U KAČAREVU NAKON ŠTO JE DEČAK IZVRŠIO SAMOUBISTVO: Majka saznala za tragediju na najgori mogući način

MUK U KAČAREVU NAKON ŠTO JE DEČAK IZVRŠIO SAMOUBISTVO: Majka saznala za tragediju na najgori mogući način

- Dok smo bili na času rekao je da mu je muka i zamolio je druga da otvori prozor, a drug je pitao nastavnicu nemačkog na čijem smo času tada bili da li može i ona je dozvolila - priča njegova drugarica. - Kad je zvonilo za kraj časa on se zatrčao preko učionice, jer je sedeo sam u zadnjoj klupi do zida, skočio na jednu malu klupu i bacio se kroz prozor. Nije ni sa kim komunicirao preko telefona, jer nam je zabranjeno da ih koristimo za vreme časova. 

Jedan od dečaka koji je sa njim išao u razred rekao nam je da se on u poslednje vreme povukao u sebe i da se ni sa kim nije družio. Inače, trenirao je košarku. 

Prema nezvaničnim informacijama, navodno je imao problema u školi, nije imao dobre  ocene i često je išao kod psihologa. Inače, kako se saznaje, dečak ima starijeg brata, koji pohađa gimnaziju i odličan je učenik. 

Od meštana Kačareva saznalo se i da u ovoj osnovnoj školi nisu retki slučajevi vršnjačkog nasilja. Kazali su nam da je pre nedelju dana jedna devojčica, koju su školski drugovi slikali i njene fotografije delili na društvenim mrežama, odlučila da promeni školu i roditelji su je prebacili u Pančevo. 

Policija
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Đaci videli majku kako plače

Nastavnica nemačkog, na čijem času se odvio nemio događaj, je odmah, nakon što je dečak skočio kroz prozor, otrčala kod direktorke, pa su zajedno sa dečakovom majkom izašle napolje.  

Jedan od dečaka koji je bio u učionici u prizemlju je iskočio kroz prozor kada je video da je dečak pao, prišao mu, pozvao ga po imenu, pipnuo ga je da vidi da li je živ. Dečak je nešto nerazgovetno rekao, pokušao da se odigne na ruke i pao. 

Đaci su videli kako majka dečaka plače.  Niko od meštana ne zna razlog zašto se dečak odlučio na ovaj korak. Svi su u čudu.

Tragičan događaj odigrao se u Osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" u Kačarevu, oko 12.30 i nakon toga je druga smena puštena kući. Policija je došla, uradila uviđaj, a telo deteta je odneto na Institut za sudsku medicinu gde će biti urađena obdukcija, ali i toksikološke analize. 

Obezbeđenje škole je reklo da direktorka škole još neće davati još zvanične izjave.

Sve vesti o ovoj tragediji u Kačarevu možete pročitati OVDE.

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd