Ponedeljak 04. mar 2024.
Masakr na Vračaru

DEČAK-UBICA PROGOVORIO! Ovo je bio ključni trenutak zbog kog je odlučio da krene u MASAKR - rečenice koje je izgovorio ŠOKIRALE i istražitelje

Foto: Srbija Danas/Društvene mreže
Policija istražuje jednu poruku koju može da nosi ostavljeni metak ispred OŠ "Vladislav Ribnikar" tokom pomena žrtvama masakra koji je počinio dečak-ubica.

Prošlo je 40 dana otkako je Srbiju pogodila vest o jezivom masakru koji je u OŠ "Vladislav Ribnikar" počinio dečak ubivši devet svojih drugova i radnika obezbeđenja ove obrazovno-vaspitne ustanove. Juče se održao pomen žrtvama ispred škole, a ono što je ostavljeno na ogradi ispred zgrade je dodatno šokiralo ljude.

DETALJ ISPRED RIBNIKARA UPLAŠIO GRAĐANE BEOGRADA: 40 dana nakon strašnog masakra ostavljen kačket i metak, policija morala hitno da reaguje

DETALJ ISPRED RIBNIKARA UPLAŠIO GRAĐANE BEOGRADA: 40 dana nakon strašnog masakra ostavljen kačket i metak, policija morala hitno da reaguje

"U SVAKOJ PRIČI I DALJE ŽIVIŠ" Srbija u suzama zbog potresnih reči porodice ubijenog čuvara iz "RIbnikara"

"U SVAKOJ PRIČI I DALJE ŽIVIŠ" Srbija u suzama zbog potresnih reči porodice ubijenog čuvara iz "RIbnikara"

ONA ZNA SVE TAJNE DEČAKA-UBICE? Krucijalne informacije za istragu: Ne prestaje da plače, zbrinuta je i nalazi se OVDE

ONA ZNA SVE TAJNE DEČAKA-UBICE? Krucijalne informacije za istragu: Ne prestaje da plače, zbrinuta je i nalazi se OVDE

Naime, tokom pomena neko je na ogradi ostavio kačket koji na sebi ima metak. Odmah prilikom pronalaska zrna municije obaveštena je policija koja je uklonila potencijalnu pretnju.

Kako portal Republika.rs saznaje, policija istražuje da li je metak poruka osvete, kao i ko je taj neko ko želi da poruči da će biti osvećene žrtve Koste Kecmanovića.

Prema novim saznanjima, policija nadzire majku dečaka ubice, kao i njenu ćerku.

Inače, nakon saslušanja majke dečaka, određena joj je zabrana napuštanja zemlje zbog istrage koja se protiv nje vodi, a kojom će se utvrditi da li je prema sinu počinila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Roditelji ubijenih i povređenih učenika OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, spremaju tužbe protiv oca i majke dečaka (13), koji je 3. maja počinio masakr u ovoj beogradskoj školi.

Kako navodi dobro obavešten izvor, roditelji žrtava već su angažovali advokate, koji pripremaju privatne tužbe.

- Neutešni roditelji žrtava iz škole na Vračaru odlučili su da potraže pravdu na sudu i tužiće roditelje dečaka koji im je naneo nezamislivu patnju - kaže izvor i dodaje:

- S obzirom na to da dečak koji im je usmrtio decu nije krivično odgovoran jer u vreme izvršenja krivičnog dela nije imao 14 godina, i njemu po zakonu ne može da se sudi, majke i očevi ubijenih i ranjenih odlučili su da sami pokrenu postupke pred sudom.

Da podsetimo, i dečak je progovorio nakon masakra. Mukotrpan rad istražitelja koji rade na slučaju se isplatio te je dečak-ubica izgovorio par rečenica u kojima je čak otkrio i potencijalni motiv masovnog ubistva koje je počinio.

- Dečak je rekao da je ključni trenutak bio kada mu je prišao čuvar Dragan Vlahović i da je tada odlučio da krene u masakr. Uprkos tome što je u ranac spakovao sve što mu je bilo potrebno za krvavi pir - pištolj i Molotovljeve koktele - bio je neodlučan. Razmišljao je da nazove majku i sve joj prizna, a onda se pojavio radnik obezbeđenja koji ga je upitao zašto kasni na čas i rekao mu da treba da požuri. Tada je pomislio da je provaljen, likvidirao je Vlahovića, a onda nastavio dalje da ubija.

Na sve to je dodao da mu je jedino žao što ne može da vidi majku kako pati. I da mu je žao što nije video to kad je saznala šta je uradio! Maltene je time rekao da je to motiv masovnog ubistva koje je počinio.

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
15 Beograd