Skip to main content
dečak ubica sa Vračara

"OSTAVITE ME NA MIRU, NEĆU DA OBJAŠNJAVAM" Sablasne scene na saslušanju dečaka ubice iz "Ribnikara" - policajci ostali nemi

Foto: Srbija Danas/Youtube/Printscreen/Al Jazeera Balkans
Sve ovo vreme ne pokazuje kajanje, hladan je i smiren i nije tražio da kontaktira s bilo kim. I ranije je postavljao pitanja: "Kada izlazim?" i "Kakav odjek ima to što sam uradio?", ali u poslednjih nekoliko dana se osilio i pritiska lekare da ga puste na slobodu - o čemu, naravno, nema ni govora.

Maloletni dečak (13) koji je 3. maja ubio osmoro vršnjaka i čuvara škole, dok je deveto dete umrlo kasnije u bolnici od posledica ranjavanja, osilio se i svakodnevno zahteva da bude pušten na slobodu sa klinike, jer tvrdi da "nema više razloga da boravi u bolnici". Ipak, šanse da su to dogodi su praktično nikakve.

Dečak ubica je od zločina zatvoren u posebnoj instituciji, u izolaciji. Kao su mediji već pisali, lekari prema njemu sprovode celu bateriju veštačenja i dodatne dijagnostike. Sve ovo vreme ne pokazuje kajanje, hladan je i smiren i nije tražio da kontaktira s bilo kim. I ranije je postavljao pitanja: "Kada izlazim?" i "Kakav odjek ima to što sam uradio?", ali u poslednjih nekoliko dana se osilio i pritiska lekare da ga puste na slobodu - o čemu, naravno, nema ni govora.

Kosta Kecmanović
Foto: Srbija Danas

Kako portal Republika saznaje ni u jednom trenutku, kaže izvor, kod dečaka nisu videli ni trunku kajanja, što ih je šokiralo:

- Pokazivao je takvu bezosećajnost i odsustvo empatije da je to bilo prosto neverovatno - navode izvor upućen u saslušanje.

Na pitanje zašto je pobio drugove i čuvara sa kojima je bio u prijateljskim odnosima, dečak je navodno bahato i nervozno kazao da ga ostave na miru, te da mu ne pada na pamet da im objašnjava, što je šokiralo i policiju. 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd