Skip to main content
Devojčica

"DETE ŽIVI KAO U ZATVORU DOK ON SLOBODNO ŠETA" Roditelji devojčice koju je obljubio komšija žive u strahu - Viši sud uložio ŽALBU

Foto: Profimedia
U Višem sudu u Šapcu kažu da su oni postupili po nalogu Apelacionog suda iz Novog Sada.

Frapirao sam se kada sam čuo da je na slobodu pušten manijak koji je dirao moje dete! Ovo je katastrofa, najcrnje misli mi padaju na pamet. On se bez griže savesti šeta slobodno, a mi kao da živimo u zatvoru, od petka nismo izašli napolje iz kuće.

HOROR KOD KRUŠEVCA: Poginule dve osobe u stravičnom sudaru

HOROR KOD KRUŠEVCA: Poginule dve osobe u stravičnom sudaru

AUTOMOBIL SLETEO U MORAVU: Nesreća kod Vladičinog Hana, ima povređenih

AUTOMOBIL SLETEO U MORAVU: Nesreća kod Vladičinog Hana, ima povređenih

KRVAVA NOĆ U BEOGRADU: Mladić (21) uboden nožem u Železniku - hitno prevezen u bolnicu

KRVAVA NOĆ U BEOGRADU: Mladić (21) uboden nožem u Železniku - hitno prevezen u bolnicu

Ovim rečima počeo je svoju bolnu ispovest otac devojčice u okolini Šapca, nakon saznanja da je njegov komšija (38), optužen za obljubu deteta, prošlog petka pušten iz pritvora da se brani sa slobode.

Podsetimo, muškarac je osumnjičen da je u junu 2021. godine obljubio devojčicu (12) na jednoj proslavi na kojoj su svi bili zajedno. Optužnica protiv muškarca je podignuta, a u pritvoru je bio od juna prošle godine. Međutim, Apelacioni sud u Novom Sadu naložio je Višem sudu u Šapcu da ga pusti iz pritvora zbog "nedovoljnog interesovanja javnosti za slučaj".

Selo u strahu

- Selo nam je u strahu nakon saznanja da je on opet među nama. Kako je moguće da su pustili takvog čoveka na slobodu. Ovo je malo mesto i neprijatno je svima, čak je i Svetosavska priredba otkazana jer roditelji neće da puste decu napolje - kaže otac oštećene:

- Živimo u zatvoru, a u selu, nakon što padne mrak, kao da je na snazi policijski čas. Nigde nikog, ljudi su preplašeni. Zvao sam policiju da ih zamolim da pošalju patrolu da nas čuva, on je lud čovek i ko zna šta sve može da uradi. Opekao sam se jednom i ne želim da prolazimo kroz ovo opet - priča otac devojčice, koji je inače optuženom bio poslodavac.

Kako kaže, njegovo dete od prošlog petka prolazi kroz pravi pakao.

- Ćerka od juna prošle godine ide na terapije i pije lekove, a pre mesec dana primetili smo sa stručnjacima da ima poboljšanja. Počela je da ide u školu, međutim, nakon ovog saznanja pojačani su joj lekovi i opet smo se našli na početku - kaže nesrećni čovek, dok njegova supruga, devojčicina majka, dodaje:

- Budi se noću, vrišti i teško diše. Nije joj dobro i opet ne ide u školu. Ni drugo dvoje dece nećemo pustiti u školu dok manijaka ne vrate iza rešetaka.

Roditelji oštećene devojčice kažu da je komšija viđen u selu.

- Videli su ga u dvorištu njegove kuće. On se šeta, a mi smo od straha zatočeni. Podigli smo glas jer ovim želimo kao roditelji da branimo svu decu u Srbiji.

Policija
Foto: Srbija Danas

Ova odluka uznemirila je javnost, a mnogi su burno reagovali, jer je odluka o puštanju optuženog za obljubu nad detetom pre presude krajnje nesvakidašnja. U Višem sudu u Šapcu kažu da su oni postupili po nalogu Apelacionog suda iz Novog Sada.

- Mi smo predložili da se produži pritvor optuženom, ali se on on žalio Apelacionom sudu u Novom Sadu, koji je ovu odluku ukinuo. Mi smo postupili po njihovom nalogu - kaže predsednik suda Saša Knežević i dodaje:

- U zakonskom roku smo žalbu Višeg tužilaštva dostavili Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Kurir je juče pokušao da stupi u kontakt sa Apelacionim sudom, međutim oni do zaključenja ovog broja nisu odgovorili na pozive i mejlove.

Posle zlostavljanja veselio se sa žrtvinim ocem

Otac devojčice kaže da ga je optuženi posle silovanja njegove ćerke grlio i ljubio, a potom nastavio da peva na proslavi.

- Sedeo je s nama čitavo veče i veselio se. Onda je u jednom trenutku nestao i ja sam čak išao da ga tražim. Posle smo saznali da je krenuo s mojom ćerkom i njena dva druga, navodno, u šetnju. Na putu su sreli još neku decu, pa su ta dva drugara moje ćerke ostala s njima. Moja ćerka je ostala s njim i onda je u blizini zalajao pas. Ščepao je moju ćerku i govorio joj: „Jao, ne boj se, ja ću te sačuvati.“ Odveo ju je na nekih 50 ili 100 metara od sale. Vratio se posle svega za sto i veselio se sa mnom - kaže nesrećni čovek.

Više tužilaštvo: Uložili smo žalbu

Iz Višeg tužilaštva u Šapcu naveli su da su žalbu na odluku poslali sudu.

- Mi smo u zakonskom roku, preko Višeg suda u Šapcu, uložili žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu - rečeno je Kuriru u ovom tužilaštvu.

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd