Skip to main content
diana

SEKSIPILNA DIANA UHAPŠENA U REPUBLICI SRPSKOJ: Planirala omticu advokata, kod nje pronađeno oružje (FOTO)

Foto: Instagram/dianajovic79
Velika krimi priča otkrivena je u Republici Srpskoj kada su pre nekoliko dana tri osobe uhapšene zbog sumnje da su planirali otmicu poznatog advokata iz Bijeljine Miloša Stevanovića.

Kako se saznaje, među uhapšenima je Diana Jović-Cvetinović, atraktivna Bijeljinka koja je pre nekoliko godina povezivana sa advokatom koji im je bio meta.

STRAŠNA NESREĆA NA OSTRUŽNIČKOM MOSTU: Sudar kamiona i dva vozila, ima MRTVIH (FOTO)

STRAŠNA NESREĆA NA OSTRUŽNIČKOM MOSTU: Sudar kamiona i dva vozila, ima MRTVIH (FOTO)

SRBIN (28) UNAKAZIO BIVŠU DEVOJKU (40) U NEMAČKOJ: Pronađena na stepeništu u lokvi krvi i jedva je uspela da kaže ime napadača, bore joj se za život

SRBIN (28) UNAKAZIO BIVŠU DEVOJKU (40) U NEMAČKOJ: Pronađena na stepeništu u lokvi krvi i jedva je uspela da kaže ime napadača, bore joj se za život

"ODLIČAN STUDENT, MLADA, LEPA, A NE SME DA IZAĐE IZ KUĆE" Potresna ispovest oca iz Trgovišta - progonitelj njegovu ćerku ne ostavlja na miru

"ODLIČAN STUDENT, MLADA, LEPA, A NE SME DA IZAĐE IZ KUĆE" Potresna ispovest oca iz Trgovišta - progonitelj njegovu ćerku ne ostavlja na miru

Trojka koja je planirala da otme poznatog bijeljinskog advokata Miloša Stevanovića do detalja je isplanirala napad, ali su u zadnji čas sprečeni reakcijom policije. Zbog pokušaja otmice uhapšeni su Diana Jović-Cvetinović, Sanja Stupar i Igor Perić, svi iz Bijeljine.

Kako navodi Srpskainfo radi se o grupi koja je već duže vremena planirala otmicu Stevanovića i čitav plan su razradili do najsitnijih detalja.

Međutim, pravovremenom reakcijom policije oni su sprečeni i uhapšeni, a lisice na ruke su im stavili pripadnici SAJ.

Osim što se bavi advokaturom, Stevanović je i poslovni direktor DNS.

ubistvo advokata
ubistvo advokata
Foto: Printscreen instagram/dianajovic79

Kod Diane pronađeno oružje

Koliko su otmičari bili ozbiljni u svojoj nameri govori i podatak da je prilikom hapšenja policija od Stupareve i Perića oduzela oružje.

Iako iz policije i Tužilaštva danas nisu saopštavali moguće motive otmice, pretpostavlja se da je to sukob koji već godinama traje između Jović-Cvetinovićeve i Stevanovića.

Izvor uključen u istragu otkrio je za Srpskainfo kako je bila isplanirana otmica Stevanovića i koji je bio dalji plan uhapšenih.

- Stevanović je jedan od najpoznatijih advokata u Republici Srpskoj i oni su pretpostavljali da ima veću količinu novca, koji će moći izvući od njega. Zbog toga su isplanirali otmicu - ističe naš sagovornik.

Oni su zatim krenuli da prate kretanje Stevanovića, kako bi se upoznali sa njegovim navikama i tako ga lakše oteli.

- Plan im je bio da ga presretnu u saobraćaju i da ga otmu iz vozila, odvezu na unapred pripremljenu lokaciju, a zatim da za njega traže otkupninu. Za sada se spominje ogromna cifra koju su planirali da traže - otkriva izvor Srpskainfo.

Dodaje da su oni nekoliko puta u proteklih mesec dana planirali da ga presretne i otmu, ali da im se svaki put iskomplikovala situacija.

- Zbog toga je njihova konačna odluka bila da ga otmu u nedelju uveče, ali nisu ni slutili da je policija već "pročitala" njihov plan. Nakon što je policija došla do informacija šta planira pomenuta trojka, odmah su se aktivirali i čekali na delu osumnjičene. Jedan period su pratili i njihove telefonske razgovore - pojašnjava sagovornik.

Dodaje da je policija imala veoma dobro razrađen plan i da Stevanovića nisu ni u jednom trenutku izložili bilo kakvoj opasnosti.

Prema saznanjima Srpskainfo, u trenutku kada su pokušali da ga otmu Stevanović nije bio ni u blizini.

Advokat potvrdio da je bio meta

Advokat Miloš Stevanović se nije javljao na naše pozive, ali je za druge medije samo potvrdio da je on bio meta i da ne želi komentarisati ovaj slučaj.

ubistvo advokata
ubistvo advokata
Foto: Printscreen instagram/dianajovic79

Veza između fatalne Diane i advokata

Pre par godina preduzeće "Standard grupa", u vlasništvu advokata Miloša Stevanovića, kupilo je 22 prodajna objekta od preduzeća "Krušik", koje je poslovalo u sastavu firme "Shop&GO". Na čelu tog preduzeća je upravo bila Diana Jović-Cvetinović. U međuvremenu je došlo do sudskog spora između novog vlasnika kioska i preduzeća "Krušik".

Kupovina preduzeća je dogovorena za milion maraka i po potpisivanju ugovora Stevanović je odmah uplatio 500.000 KM. Međutim, on je odbijao da plati ostatak, jer je tvrdio da nije objektivno prikazano stanje kioska. Zbog toga je došlo do više sudskih sporova između njih.Ž

Slučaj srpske Dijane

Podsećamo, Srbiju trese skandal nakon što je uhapšena bivša sekretarka MUP Srbije Dijana Hrkalović koja se trenutno sumnjiči za trgovinu uticajem. Ona se sumnjiči da je pomogla ozloglašenom Veljku Belivuku poznatijem kao Velja Nevolja, ali i da je imala saznanja o pripremama za ubistvo navodnog pripadnika škaljarskoh klana Miloša Nilovića, zvanog Runjo.

Hrkalović, je podsetimo, privedena zbog sumnje da je uklanjala dokaze posle ubistva Vlastimira Miloševića u ulici 27. marta. Upravo to uklanjanje dokaza bilo je presudno za oslobađajuću presudu Veljku belivuku zvanom Velja Nevolja, koji je za ubistvo bio optužen.

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd