Skip to main content
Nebojša Stefanović

VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeni navijači, silovatelji i zaposleni u Kolubari!

Foto: MUP RS
Privedeni pred lice pravde.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da je u akciji srpske i nemačke policije uhapšeno je 30 osoba koje policija sumnjiči za umešanost u šverc 303 kilograma kokaina, vrednosti 20 miliona evra.

RONILAC ZAPLAKAO OD PRIZORA: Braća se zagrljena udavila u Srebrnom jezeru

- Za 13 meseci istrage uhapšeno je 30 osoba, za troje se traga. Osumnjičeni su da su se bavili organizacijom i prodajom narkotika - rekao je Stefanović.

- Srbija će nastaviti da intezivno sarađuje sa Nemačkom u svim slučajevima borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije - rekao je ministar. 

Ministar Nebojša Stefanović saopštio je na konferenciji za novinare i da je policija uhapsila vođe navijača iz Beograda, zatim 11 osoba iz "Kolubare" osumnjičenih za krađu, dok su u Šapcu i Bogatiću uhapšena dvojica silovatelja, od kojih je jedan osumnjičen i za podvođenje devojčice od 16 godina.

Zaplenjeno je 303 kilograma kokaina, 96 kilograma kanabisa, 106 kilograma hašiša, i sedam laboratirija za kanabis u Srbiji i Nemačkoj.

Nebojša Stefanović
Foto: MUP RS

Vođa navijača jednog od fudbalskih klubova iz Beograda J.J. (33) i još 29 osoba je uhapšeno, dok se za tri traga u velikoj akciji nemačke i srpske policije u borbi protiv proizvodnje i trgovine narkoticima. 

Kako je Stefanović rekao danas su u Beogradu uhapšeni J.J., kao i M.P. (24), D.S. (32) i J.V. (40), dok je raspisana potraga za R.D. (23) iz Beograda. Oni se terete da su se bavili organizacijom i prometom narkotika.

PRIJATELJSKI ODNOSI: Srbija i Kina unapređuju policijsku saradnju

Sutra konačna bezbednosna procena Prajda

Stefanović je rekao i da će policija sutra imati konačnu bezbednosnu procenu predstojeće "Parade ponosa".

On je dodao da još nisu stigli svi podaci bezbednosnih službi policije, niti da želi da poredi sa prošlogodišnjom situacijom.

- Ne bih govorio dok ne stigne procena onih koji se time bave profesionalno - rekao je Stefanović.

- Uhapšena su i dva kurira ove grupe koji su nosili dva kilograma kokaina, pet kilograma ekstazija i četiri kilograma amfetamina. Uhapšena je i osoba koja se sumnjiči da je spremala likvidaciju dvojice braća - rekao je Stefanović, navodeći da je u poslednjoj akciji na suzbijanju kriminala i korupcije uhapšeno i 15 osoba koji se terete za prevare oko osiguranja, dok su u akciji "Armagedon" uhapšene četiri osobe.

Akcija odličan primer saradnje u borbi protiv kriminala

Stefanović je istakao da je istraga trajala 13 meseci kao i da je akcija hapšenja odličan primer prekogranične saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

- Srbija će nastaviti da intenzivno sarađuje sa Nemačkom u svim slučajevima borbe protiv kriminala i korupcije - rekao je Stefanović i poručio da su borba protiv organizovanog kriminala i korupcije prioritet srpske policije. 

KO ĆE ZAMENITI VELJOVIĆA? Do sada dvoje prijavljenih na konkurs za direktora policije

Oni su osumnjičeni za umešanost u šverc 303 kilograma kokaina, vrednosti 20 miliona evra.

Policija sutra na Izbornoj skupštini FK Partizan

Ministar unutrašnjih poslova je rekao i da će policija prisustvovati na sutrašnjoj Izbornoj skupštini FK Partizan ukoliko stigne takav zahtev od organizatora, ali je i poručio onima koji na njoj učestvuju da razmišljaju o sportu i da ne prave policiji posao.

VUČIĆ IDE U FRANCUSKU: Zakazani mu susreti sa Olandom i Valsom

On je rekao da se Izborna skupština FK Partizan održava u zatvorenom prostoru, zbog čega ne postoji obaveza organizatora da prijavljuje skup policiji, ali da će, ukoliko bude potrebe, policija prisustvovati tom skupu.

- Ako izraze sumnju da može biti ugrožavanja bezbednosti, svakako da će policija biti prisutna. Nećemo dozvoliti da se neko tuče i ubija zbog bilo kakvog glasanja, ili bilo čega - rekao je Stefanović.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd