Skip to main content
Policija

JEZIVA SCENA U DZ BORČA: Muškarac šutirao osoblje - Iščupao telefone, pa pobegao pre dolaska policije!

Foto: Srbija Danas
Medicinska sestra N.S. napadnuta je juče na dečjem odeljenju Doma zdravlja Borča. Na nju je usred posla nasrnuo razjareni pacijent, besan što je zvao da čuje rezultate za dete, a niko mu se nije javljao na telefon.

Prema rečima očevidaca, muškarac je uleteo i odmah nasrnuo na N.S. koja mu se prva našla na putu. Šutnuo joj je u stomak posudu sa špatulama, koju je u tom trenutku držala u ruci. N.S. je inače dijabetičar i starija žena pred penzijom, a ovaj posao radi skoro 39 godina.

STRAVIČNA NESREĆA NA TEMERINSKOM PUTU: Kamion se sudario sa dva automobila - ima povređenih

STRAVIČNA NESREĆA NA TEMERINSKOM PUTU: Kamion se sudario sa dva automobila - ima povređenih

SUDAR POLICIJSKOG VOZILA POD ROTACIJOM I AUTOMOBILA: Haos u Beogradu - velika gužva u ovom delu grada (VIDEO)

SUDAR POLICIJSKOG VOZILA POD ROTACIJOM I AUTOMOBILA: Haos u Beogradu - velika gužva u ovom delu grada (VIDEO)

SAOBRAĆAJNA NESREĆA U BEOGRADU: Dva automobila uništena na auto-putu (VIDEO)

SAOBRAĆAJNA NESREĆA U BEOGRADU: Dva automobila uništena na auto-putu (VIDEO)

- Doktorka koja je bila u smeni, izašla je i urgirala da se pozove policija, na šta je muškarac počeo da psuje i nju, zaleteo se i iščupao telefon, pred punom čekaonicom. Besneo je što je zvao, a niko mu se nije javljao na telefon. Jedno dete počelo je da vrišti od straha, nismo dugo mogli da ga smirimo. N.S. je bila izbezumljena, tresla se, nije mogla da dođe sebi - priča jedan od očevidaca.

Napadač je pobegao onog trenutka kada je pozvana policija, koja je došla i sačinila zapisnik. Zaposleni u Domu zdravlja, ipak, ne žele da govore toliko o napadu, koliko o problemu zbog kojeg je do njega došlo.

- Jedna lekarka i jedna medicinska sestra pregledaju oko 80 pacijenata u proseku. Nekada ih čak bude i 120. To više nije posao, to je rad na traci. Ako se javljamo na telefon, onda nas psuju što "telefoniramo i ništa ne radimo", a ako se ne javljamo, onda doživimo da nas šutiraju i prete. Jedna sestra koja ukucava za kontrole, prima hitne slučajeve, radi previjanja i daje vakcine, uglavnom ne stiže da se javi i dokle god je tako, dok ne bude više radnika, to se neće promeniti - napominju zaposleni za naš portal.

Dom zdravlja
Dom zdravlja
Foto: Srbija Danas

Oni kažu i da je Dom zdravlja moderno opremljen i prostran, ali da zbog manjka osoblja ne može normalno da radi.

- Danas je bila N.S. sutra može biti bilo ko drugi. Kad budemo imali više osoblja, tako ćemo olakšati i našim pacijentima. Sada zaista ne stižemo da im se posvetimo, a radimo sa decom, volimo svoj posao i voleli bismo da imamo bolje uslove da ga radimo kako treba - zaključuju oni na kraju.

"Problem je u ljudima, ne poštuju pravila"

Dr Aleksandar Stojanović, v.d. direktor Doma zdravlja Palilula, kome pripada i stanica u Borči, odgovara da je čuo za incident, ali da je "problem u ljudima, a ne u broju zaposlenih i obimu posla".

- Ljudi ne poštuju pravila. Svi bi hteli da budu odmah primljeni i usluženi, pa prave problem ako i samo malo moraju da sačekaju. Broj pedijatara u Borči povećao sam za 50 odsto. Nije istina da jedan lekar i sestra pregledaju 80 pacijenata, o tome postoji tačna evidencija. Ne tolerišem nerad. Mora da se radi, a pacijenti moraju da poštuju pravila - izričit je bio dr Stojanović.

Na naše pitanje da li bi ipak razgovarao sa zaposlenima koji se žale i razmotrio njihove primedbe, odsečno je odgovorio da ne bi, jer kako kaže, Dom zdravlja u Borči ima više pedijatara nego bilo koja druga zdravstvena stanica na Paliluli i najmodernije je i najbolje opremljen.

O ovom nemilom događaju oglasila se i ćerka napadnute N.S. i naglasila kako je situacija u domu zdravlja kritična, te da je tamo konstantna gužva i pune čekaonice, kako je objasnila, na jednu sestru na odeljenju.

- "Gospodin je uleteo u intervencije, šutnuo posudu sa špatulama koja joj je bila u ruci i time je udario u stomak. Doktorka koja je bila u smeni izašla je i urgirala da se pozove policija, na šta je pomenuti "gospodin" počeo da psuje i na nju, zaleteo se i polomio telefon, preg punom čekaonicom - piše u objavi vidno potresene devojke.

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd