Skip to main content
Policija

"JOŠ MALO I GOTOV SAM" Majku devojčice ubo nožem i PODIGAO JE, oca izbo, ali se tu nije zaustavio - krvavi pir kod Niša

Foto: Srbija Danas
Suđenje će biti nastavljeno u oktobru saslušanjem veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koji su utvrdili da je Dodić bio neuračunljiv u momentu izvršenja krivičnog dela

- Suprug se branio dok je on vitlao nožem na ulici. Videla sam da je pogledao u mene i u moju ćerku a potom krenuo za nama. U dvorištu komšije Saše Ilića je bilo ljudi, uzela sam dete i ugurala ga kroz kapiju. Osetila sam u tom trenutku da je iza mene. Kada sam se okrenula, on je zamahnuo nožem ubo me u levu plećku i podigao me nožem. Tada ga je moj suprug odgurnuo pa je izvadio nož iz mog tela.

NE SEĆA SE KO JOJ JE SKINUO DONJI VEŠ IAKO SU BILI SAMI U KUĆI! Nastavljeno suđenje za ubistvo Vinke - šta je bio motiv zločina?

NE SEĆA SE KO JOJ JE SKINUO DONJI VEŠ IAKO SU BILI SAMI U KUĆI! Nastavljeno suđenje za ubistvo Vinke - šta je bio motiv zločina?

ON JE DEO BELIVUKOVE EKIPE! Dosije bivšeg verenika Tijane Ajfon - ova dela stavljaju mu se na teret

ON JE DEO BELIVUKOVE EKIPE! Dosije bivšeg verenika Tijane Ajfon - ova dela stavljaju mu se na teret

NIKAD VIĐENA FOTKA NEKRUNISANOG KRALJA PODZEMLJA: Ovo od njega niste očekivali (FOTO)

NIKAD VIĐENA FOTKA NEKRUNISANOG KRALJA PODZEMLJA: Ovo od njega niste očekivali (FOTO)

Ovim rečima, Marija Mičić (34) iz Popovca opisala je danas pred Višim sudom u Nišu dramatične trenutke krvavog pira pomahnitalog komšije Saše Dodića (50), psihijatrijskog bolesnika, koji je 24. januara 2021. godine oko 14.30 časova pokušao nožem da ubije nju, njenog supruga Aleksandra Mičića (38) i komšiju Sašu Ilića (50). Marija je uspela da u Ilićevu kuću ugura ćerku staru četiri i po godine pre nego što je sustigao Dodić čime su izbegnute daleko teže posledice ovog strašnog napada.

Dodić, koji tvrdi da je do sukoba došlo jer komšijini psi napadaju njegove mačke, osumnjičen je za pokušaj teškog ubistva, za šta se može izreći i doživotna robija ali je veštačenjem u toku istrage utvrđeno da nije bio uračunljiv pa je Više javno tužilaštvo u Nišu podnelo predlog da mu se izrekne mera obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi.

Marijin suprug Aleksandar Mičić ispričao je danas pred sudom da je pre godinu i po dana Dodić prilikom svađe sa njegovom majkom, pretio da će joj zaklati unučiće - njegovu decu, a da kobnog dana u Dodićevo dvorište uopšte nisu ušli njegovi psi već psi lutalice, dok je njihov pas, koga je vodio njihov sin, bio na povocu.

- Video sam ga kako ide ka meni i vitla nožem. U tom trenutku on je video kako će supruga je sa ćerkicom da uđe u dvorište komšije Ilića pa je mene pustio i kreće prema njima. Marija je uspela da ugura dete kada je napao nju. Odgurnuo sam ga ali sam pao i ja. U sledećoj sceni on je iznad mene i ubada me nožem u levu stranu stomaka. Dozivao sam pomoć, jedini je dotrčao komšija Saša ilić. Držali smo mu ruku i ja i on. Napad je prestao kada mu je komšija rekao "Dosta je". On je rekao: "Evo samo još malo i završio sam". Onda je ustao, pored vrata su bila neka drva, krenuo sam da uzmem jedno da se odbranim tako da nisam video kada je napao Ilića. Nisam znao da je i on uboden dok nismo ušli u kola da nas voze u bolnicu.

Ilić je ispričao da sa Dodićem nije imao nikakve razmirice tako da se nije nadao napadu, ali da ga je ovaj tako ubo, da je tom prilikom okrenuo nož dok je još bio u telu.

- Nakon što Dodić ustao a Aleksandar krenuo ka drvima, mislio sam da je odustao. Međutim on je krenuo ka kući. Rekao sam mu: "Saša, za*ebi, unutra su samo žene i deca". On je napravio korak, dva prema kapiji, verovatno da bi uzeo zalet, a onda me ubo nožem. Verovatno je krenuo da me ubode u grudi, ali se odbio od lakat leve ruke koja je bila podignuta jer sam se držao za glavu, pa me ubo u stomak i okrenuo nož prilikom izvlačenja. Nakon toga se okrenuo i izašao iz dvorišta - ispričao je Ilić.

On je istakao da je posle operacije povrede dobio kilu, da mora da nosi zaštitni pojas i da ne može više da se bavi građevinom zbog čega je bio prinuđen da zatvori firmu pa je ostao bez posla.

Suđenje će biti nastavljeno u oktobru saslušanjem veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koji su utvrdili da je Dodić bio neuračunljiv u momentu izvršenja krivičnog dela, zbog čega je tužilaštvo i predložilo da mu se izrekne mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u psihijatrijskoj ustanovi.

Vremenska prognoza
Mist
4 Beograd