Skip to main content
Dragan Đurić

KAKO "MESAR IZ SURČINA" PROVODI ZATVORSKE DANE? Ubio Tijanu (15) pa se raspitivao za koliko vremena se raspadne ljudsko telo

Foto: Facebook/Dragan Đurić
Dragan Đurić kaznu od 40 godina izdržava u renovinarom zatvoru u Padinskoj Skeli, poznatijem kao Nova Skela.

Dragan Đurić, mesar iz Surčina, koji je osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora za svirepo ubistvo tada petnaestogodišnje Tijane Jurić iz Subotice, kaznu služi u renoviranom zatvoru u Padinskoj Skeli, takozvanoj Novoj Skeli. Mnogi su Đurića gotovo i zaboravili.

Đurić ima pravo na odlazak u zatvorsku ambulantu, a u slučaju teških zdravstvenih problema voze ga na VMA ili u Urgentni centar.

LJUBIO DEVOJČICU PA NJENOM RUKOM PIPAO SEBE PO GENITALIJAMA! Evo šta se dešava sa vaspitačem koji je Niš ostavio u šoku

LJUBIO DEVOJČICU PA NJENOM RUKOM PIPAO SEBE PO GENITALIJAMA! Evo šta se dešava sa vaspitačem koji je Niš ostavio u šoku

Deca povređena u požaru primljeni sa opekotinama u UKC Kragujevac

Deca povređena u požaru primljeni sa opekotinama u UKC Kragujevac

GASTARBAJTERI NA BOŽIĆ ZATEKLI ŠOK PORUKE NA AUTOMOBILIMA: Uskoro je jedna zaseda rešila sve

GASTARBAJTERI NA BOŽIĆ ZATEKLI ŠOK PORUKE NA AUTOMOBILIMA: Uskoro je jedna zaseda rešila sve

Ćelije u Novoj Skeli nisu otvorene i zatvorenici mogu da se sretnu samo u šetnji, ili tokom aktivnosti gde su uvek čuvari sa njima. Dnevno imaju tri obroka, a jedu u ćelijama. Prema zatvorskim propisima, pravo na korišćenja slikarskog atelja, sportske hale, vežbaonice i ljubavne sobe Đurić može da stekne nakon što se završi njegova procena i odredi program postupanja. Za sada nije dobio to pravo.

- Đurić nije radno angažovan. Zatvoren je, a u toku dana ima šetnje. Što se tiče njegovog zdravlja, on je dobro - rekli su ranije za medije iz uprave Nove Skele.

Ima i cimera

Dragan Đurić dobio je i cimera. Paketi mu stižu dva puta mesečno, a u njima su i knige. Đurić u zatvoru poseduje i konzolu za igrice.

Đurića u zatvoru posećuje navodno samo majka. On nije pokazao nikakvo kajanje za težak zločin koji je počinio. Nedavno je čak pokušao i da dokaže da nije kriv, odnosno, da pronađe advokata koji bi dokazao da mu je policija, prema njegovim rečima, iznudila i podmetnula priznanje. Nijedan advokat, kako su pisali mediji, to nije prihvatio.

"Voleo bih samo da se jednom pokaje"

Igor Jurić, otac ubijene Tijane i osnivač fondacije koja nosi ime njegove ćerke, kaže da se nije raspitivao o Đuriću.

- Nisam razmišljao o njemu, nisam se ni raspitivao, pa ne znam kakvi su uslovi u zatvoru gde služi kaznu. Samo mi je bitno da su sada druga deca bezbedna i da on nije na slobodi, da od njega ne postoji opasnost. On služi svoju kaznu, ja ne želim da mu se nešto loše desi u tom zatvoru, samo bih voleo da se jednom pokaje za to što je uradio - kaže Jurić.

Mesar iz Surčina, u noći između 25. i 26. jula 2014. godine, oteo je, siilovao i svirepo ubio Tijanu Jurić (15) u Bajmoku, a potom sakrio njeno telo.

Samo slučajnost je kriva za kobni susret devojčice i monstruma. Tijana se posle ponoći vraćala sa drugom i drugaricom sa obližnjih sportskih terena u dom babe i dede, gde je provodila raspust. U jednom trenutku rekla im je da je zaboravila duks i da će ponovo otići do obližnjeg sportskog centra Rata.

Ušla je u uličicu koja vodi do Rate i tu se susrela sa ubicom. Đurić se svojim crvenim "golfom" upravo tim putem vraćao sa fudbalskih terena, gde je bio u toku turnir u malom fudbalu. Cunjao je na tribinama, a onda je krenuo nazad.

Telo nađeno na smetlištu

Đurić je automobilom udario Tijanu, prišao joj i, kad je zatražila pomoć, uhvatio je za vrat, udarao, ubacio u vozilo i odvezao u atar kod Sombora, gde je potom i ubio. Na putu, u prašini, ostala je samo njena bela patika koja je slutila na zlo.

Potraga za Tijanom trajala je 13 dana, a telo devojčice policija je našla 7. avgusta 2014. godine na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja, desetak kilometara od Sombora. Policiju je na mesto gde je zakopao odveo ubica Dragan Đurić.

Dok je trajala potraga za nestalom Tijanom, Đurić je na internetu pretraživao porniće i raspitivao se za koliko vremena se raspada ljudsko telo.

Tijana Jurić
Foto: Tijana.rs

Ovako je glasilo Đurićevo priznanje tokom suđenja.

- Udario sam je automobilom i ugurao u vozilo. Odvezao sam je u neku njivu na strnjiku, ugasio motor i svetla. Izudarao sam je šakom u glavu. Onesvestila se. Na mesečini sam video i da joj je usna bila otečena. Ožedneo sam, pa sam se napio vode, posle čega sam upalio farove na vozilu. Otkopčao sam joj pantalone i svukao ih zajedno sa gaćicama. Otimala se i ritala nogama. Ostala je u čarapama i grudnjaku. Obrisao sam je mojom majicom po genitalijama i svuda... - pričao je Đurić.

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd