Skip to main content
Željko Bojanić

ŠKALJARCA MUČILI PA GA NA KRAJU ZAKOPAO U DVORIŠTE SVOJE VILE! Čak 13 kamiona koristili za OVO - Bojaniću preti doživotna robija

Foto: Twitter/Printscreen/@fatihaltayli/Europol
Turski istražitelji traže doživotnu robiju za jednog od vođa kavačkog klana, Željka Bojanića, zbog sumnje da su 2020. lividirali Rista Mijanovića.

Tursko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv jednog od vođa kavačkog klana, Željka Bojanića, kao i vlasnika italijanskog restorana u blizini njegove vile Hakana K., zbog sumnje da su učestvovali u otmici, mučenju, i ubistvu "škaljarca" Rista Mijanovića u novembru 2020. godine.

Kako se navodi u optužnici, sumnja se da je Mijanović 10. novembra ubijen, a potom zakopan u dvorištu Bojanićeve vile, koja je potom naredne godine prekopana kako bi se sakrili tragovi. Za dvojicu osumnjičenih za ovaj zločin, tužilaštvo traži kazne doživotnog zatvora i navodi da se sumnja da je ovo, kao i ubistvo vođe "škaljaraca" u Istanbulu u septembru 2022. organizovao rođak Radoja Zvicera, Radoje Živković Žuti.

OTKRIVENO KO STOJI IZA VOĐE NAVIJAČA IZ BRČKOG! Uhapšen pa "propevao" sve o ubistvu Ranka Radoševića na pumpi (FOTO)

OTKRIVENO KO STOJI IZA VOĐE NAVIJAČA IZ BRČKOG! Uhapšen pa "propevao" sve o ubistvu Ranka Radoševića na pumpi (FOTO)

SERIJA TRAGEDIJA NOVOSADSKOG KRALJA PODZEMLJA! Ubili ga Zemunci, jedan sin se obesio, drugog obezglavio Belivuk - ovo je i dalje MISTERIJA

SERIJA TRAGEDIJA NOVOSADSKOG KRALJA PODZEMLJA! Ubili ga Zemunci, jedan sin se obesio, drugog obezglavio Belivuk - ovo je i dalje MISTERIJA

ŠOK DETALJI IZ ISTRAGE! Ruši se kriminalna piramida - otkriveno odakle Velji Nevolji Radoševićeva blinda

ŠOK DETALJI IZ ISTRAGE! Ruši se kriminalna piramida - otkriveno odakle Velji Nevolji Radoševićeva blinda

Svedoci-saradnici

- Nakon podizanja optužnice za ubistvo vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, u naselju Šišli u Istanbulu 8. septembra prošle godine, tužilaštvo je podiglo novu optužnicu i to za ubistvo Rista Mijanovića - preneli su turski mediji.

Risto Mijanović
Foto: Turska policija

Misterija nestanka Mijanovića, kog je i svedok-saradnik Srđan Lalić pominjao pred Specijalnim sudom kao Rileta Kapetana, čije su namamljivanje, komadanje i bacanje u more planirali u Istanbulu, rasvetljena je posle hapšenja Živkovića, pošto su kod njega pronađene fotografije golog i vezanog Mijanovića u Bojanićevoj vili.

Turski mediji prenose i da je srpska policija učestvovala u rasvetljavanju ovog zločina, pošto je poslala dokumentaciju i fotografije koji se odnose na otmicu Mijanovića 9. novembra 2020, a u kojima se navodi da je "fijat doblom" prebačen u vilu. Iste fotografije mučenja "škaljarca" pronađene su i u telefonu Živkovića, koji je uhapšen posle ubistva Vukotića.

Radoje Živković Žuti
Foto: Police Turkey

- Policija je odmah pokrenula akciju u vili Ormanada, koja pripada Bojaniću. Prekopano je dvorište, ali telo nije nađeno - podsećaju turski istražitelji i dodaju da je nova optužnica protiv "kavčana" ima 50 stranica i u njoj je navedeno da su fotografije na kojima je Mijanović vezan upoređene sa enterijerom Bojanićeve vile, i da nema sumnje da je u njoj bio vezan.

- Zid, vrata, orman, mašina za veš i mašina za sušenje veša na slikama na kojoj je Mijanović potpuno su isti, fotografija golog muškarca vezanih ruku i nogu, odgovara izgledu prostorija vile Željka Bojanića. Uvidom u fotografije dvorišta vile u kom je sahranjen, u razmeni informacija koje su dostavile srpske vlasti, utvrđeno je da je konstrukcija bašte u međuvremenu promenjena - navode oni i dodaju da su i prostorije u kojima je držan renovirane, da bi se prikrili tragovi zločina, a da je Bojanić, kada je saznao da policija ima fotografije mučenja, telo prebacio na drugo mesto 2021.

Sakrili telo

- Utvrđeno je da je tokom iskopavanja za izgradnju magacina u bašti vile odveženo 13 kamiona zemlje. Policija je zaključila da su izmene koje su napravljene na bašti imale za cilj da sakriju telo. U odbranu, Bojanić je naveo da je kopao kako bi napravio magacine - otkrili su izvori iz Turske.

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd