Skip to main content
Alan Kožar

Kišu metaka u škaljarce ispalio isti ubica: Otkriveni novi tragovi u slučaju ubistva Dedovića i Stamatovića

Foto: Youtube/Printscreen/vijestionline/code3paris
Ista četvorka koja je u januaru ove godine ispalila smrtonosne hice na Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, nekoliko meseci kasnije je pucala i ubila Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu, najnovije su informacije policije iz Grčke.

Grčki istražitelji došli su do novih podataka koji ukazuju da su angažovani za likvidaciju pripadnika škaljarskog klana Alana Kožara i Damira Hadžića, niko drugi do četvorica muškaraca koji su ubili vođu iste kriminalne grupe, Igora Dedovića i njegovog saradnika Stevana Stamatovića u januaru mesecu, u jednom atinskom restoranu.

Policija je, nakon što je uspela da sastavi “slagalicu” ubistva Hadžića i Kožara, krajem juna na Krfu, bila iznenađena kada je utvrdila da su dvojica mafijaša pogođena iz četiri različita oružja, što znači da su ih najmanje četiri osobe opkolile ispred automobile i ispalile vatru na parkingu iznajmljene vile u Halikounasu, prenose crnogorski mediji navode portala newsit.gr.

Nakon ovog nalaza, policija se automatski pozvala na beleške o ubistvu Dedovića i Stamatovića koji su pripadali istoj kriminalnoj organizaciji kao i žrtve na Krfu.

UHVATIO JE ZA KOSU I VUKAO PO PODU! Saslušana Kovačevićeva devojka, iznela detalje horora kroz koji je prošla

UHVATIO JE ZA KOSU I VUKAO PO PODU! Saslušana Kovačevićeva devojka, iznela detalje horora kroz koji je prošla

Mladić kog je Kontić brutalno pretukao još nije saslušan: Miljan je došao u sud, a onda je naprasno otišao!

Mladić kog je Kontić brutalno pretukao još nije saslušan: Miljan je došao u sud, a onda je naprasno otišao!

OTKRIVENO ZAŠTO JE OPŠTINSKI FUNKCIONER UBIO LJUBAVNICU: Tragediji u Bariču prethodili ljubavni problemi

OTKRIVENO ZAŠTO JE OPŠTINSKI FUNKCIONER UBIO LJUBAVNICU: Tragediji u Bariču prethodili ljubavni problemi

I u mafijaškom obračunu u januara učestvovala su četiri naoružana egzekutora, obučeni u crno koji su, takođe, ispalili rafal naočigled žene i dece Dedovića i Stamatovića.

Prema informacijama policije, Igor Dedović je nakon hapšenja takozvanog "Eskobara Balkana" Jovana Vukotića, u septembru 2018. u Turskoj, postao apsolutni vođa škaljaskog klana.

- Svi u Evropi će kupiti naš kokain i Pirej će postati naša luka - navodno je rekao Dedović svojim saradnicima, u nastojanju da prevaziđe Vukotićeva dostignuća, piše newsit.gr.

Istražujući ove slučajeve, grčka policija je utvrdila da dva ubistva imaju mnogo zajedničkih elemenata, a posebno ističu činjenicu da je na Krfu u naslednike Dedovića i njegovog saradnika Stamatovića ispaljeno 30 metaka, dok su u restoranu u Vari žrtve ubijene sa 25 metaka, ispaljenih iz dva različita oružja.

Hadžićevi otisci u dva stana

Zanimljivi detalji stižu i iz laboratorija grčke policije. Hadžićevi otisci prstiju pronađeni su u dva stana koja su Dedović i Stamatović povremeno iznajmljivali u Palaju Faliru i Glifadi, velikim predgrađima Atine. Ovi podaci do kojih su došli bezbednosni istražitelji dokazuju apsolutno blizak odnos žrtava dva mafijaška obračuna u toj zemlji.

Pored toga, nekoliko dana nakon ubistva Dedovića i Stamatovića, policijski odred Odeljenja za ubistva u Atini otputovao je u Beograd kako bi od srpskih kolega dobili više informacija o ubijenim pripadnicima škaljarske grupe.

Sklonište u Grčkoj sa lažnim dokumentima

Na spisku pripadnika klana, koji je grčka policija dobila iz Beograda, u prvom redu su se pojavila imena Kožara i Hadžića. U beleškama koje su pratile imena Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, navodi se da su se tragovi njihovih saradnika izgubili, te da se procenjuje da su utočište pronašli u Grčkoj, koristeći se lažnim ličnim dokumentima.

Pretpostavke su bile utemljene, ali su Kožara i Hadžića, pre grčke policije, locirali njihovi protivnici i pogubili ih.

Kožar je imao lažna dokumenta i putovao je sa pasošem Slovenije, pod imenom Robert Bitenc. Hadžić je takođe imao lažni pasoš i putovao je pod imenom Martin Pospišek.

Jedno ime se pominje za sva četiri ubistva

Pre najnovijih saznanja, pominjalo se jedno ime kao mogući tiper za oba zločina u Grčkoj, a radi se o Podgoričaninu Savu L. (37), koji je takođe označen kao saradnik škaljarskog klana. Navodi se da je on osoba koja je plaćenike suparničkog kavačkog klana dovela do četvorice žrtava najpre u Atini, a zatim na Krfu.

Savo L. u centru obe istrage našao se nakon što je njegov nestanak crnogorskoj policiji prijavila njegova supruga. Otkriveno je da su Dedović i Stamatović bili u kontaktu sa Savom L. Konkretno njegovo ime je nađeno u listinzima Stamatovićevog mobilnog telefona. Šest meseci posle zločina u Atini, ime Savo L. ponovo se pojavilo pred grčkim policajcima, i to u istrazi ubistva Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu, koje je izvršeno 23. jula. Naime, njegov DNK trag nađen je u vili koju su Kožar i Hadžić mesec dana ranije iznajmili za svoje skrivanje i vođenje poslova, a njegov broj nađen je i u listingu Kožarevog telefona.

Ispostavilo se da je upravo on poslednjih nekoliko meseci mešetario između dva klana, što je i otvorilo sumnju da je bio tiper za oba zločina, odnosno osoba koja je kavačkom klanu dojavila informaciju o skrivanju Dedovića i Stamatovića u Atini, kao i Kožara i Hadžića na Krfu, budući da je Savo L. bio jedan od retkih koji su znali lokacije na kojima su se sva četvorica skrivala.

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd