Skip to main content
Lidija Đokić

KO JE BILA LIDIJA ĐOKIĆ? Devojka bez mrlje brutalno ubijena sa ocem i majkom - nekoliko minuta pred smrt u automobilu je radila ovo

Foto: Facebook/Printscreen/Lidija Đokić
Nije slutila kakva će je sudbina zadesiti, sa drugaricama se gotovo do poslednjeg trenutka dopisivala o uobičajenim temama.

Zlato od deteta, duša predobra, anđeo - ovo su rečima kojima porodica, prijatelji i poznanici opisuju tragično stradalu Lidiju Đokić (25), devojku koja je ni kriva ni dužna brutalno ubijena zbog nečije obesti.

VELIKO PRIZNANJE ZA FSS I MOZZART – UEFA NAGRADILA PROJEKAT „FUDBAL JE ZA SVE, FUDBAL JE ZA DEVOJČICE“!

VELIKO PRIZNANJE ZA FSS I MOZZART – UEFA NAGRADILA PROJEKAT „FUDBAL JE ZA SVE, FUDBAL JE ZA DEVOJČICE“!

SRPSKI POLITIČAR SE UBIO ZBOG NJE! Incident, vriska, a ona u crnini plakala (FOTO)

SRPSKI POLITIČAR SE UBIO ZBOG NJE! Incident, vriska, a ona u crnini plakala (FOTO)

OVO JE MUŠKARAC KOJI JE POGINUO KOD KAĆA! Daniel iza sebe ostavio trudnu ženu i ČETVORO DECE (FOTO)

OVO JE MUŠKARAC KOJI JE POGINUO KOD KAĆA! Daniel iza sebe ostavio trudnu ženu i ČETVORO DECE (FOTO)

Otkako se 28. septembra pojavila vest da je na putu od aleksinačkog sela Moravac, gde su bili u poseti porodici, do svog doma u Aleksincu bez traga nestala tročlana porodica Đokić - supružnici Goran (57) i Gordana (56) i njihova kćerka Lidija neprestano je tražen motiv ko bi i zašto želeo da im naudi. Ispitivano je sve, od porodičnih odnosa, poslova, toga kakvi su ljudi... I ni u jednom od odgovora nije bilo niti jedne naznake da bi iko imao razloga da Lidiji nanese zlo.

Šest dana kasnije cela Srbija je ostala u šoku - Lidijino telo pronađeno je među granjem i lišćem, prekriveno daskama, u ataru sela Moravac gde je cela njena porodica i nestala. Na istom mestu pronađena su i tela njenih roditelja. Ubijeni su hicima iz pištolja, a onda su zapaljeni.

Bila je obrazovana, kulturna, dobra, privržena porodici

Devojka je bila obrazovana, kulturna, dobra, privržena porodici, živela je mirno. Završila je Višu poslovnu školu strukovnih studija u Leskovcu. Nije imala dečka. Vreme je volela da provodi sa porodicom, sa njima je često putovala, tako je provela i poslednje dane.

Tri dana pre nestanka vratila se sa porodičnog putovanja iz Vrnjačke Banje, na dan nestanka zajedno su kod Goranove majke u kući u selu Moravac pripremali zimnicu. Nije slutila kakva će je sudbina zadesiti, sa drugaricama se gotovo do poslednjeg trenutka dopisivala o uobičajenim temama.

Lidija Đokić
Foto: Društvene mreže

Kada se saznalo za zlu kob, članovi porodica Đokić i Aritonović, ali i prijatelji ubijene Lidije potresnim porukama na društvenim mrežama opraštali su se od nje nazivajući je dušom, zlatom i anđelom.

Ljudi se i dalje pitaju ko je osoba koja je smogla snage da ugasi život jedne, praktično, devojčice.

Crvene ruže za Gordanu i Gorana, bela za Lidiju

- Htela sam da umrem kada sam čula... Žao mi je jer su dobri ljudi, taj ko je to uradio, to je monstrum, nije čovek. Toga bih ja smesta ubila, ko je mogao da podigne ruku na devojku od 26 godina. Što su ubili ženu i dete - rekla je kroz suze Branislava Stojanović, komšinica Goranove majke.

Da je Goran, koji je držao menjačnicu i u čijem se poslu sa novcem nalazi potencijalni motiv zločina, bio privržen svojoj jedinici svi su znali. Lokal je nazvao "Liki" po njoj, na Viberu je je držao zajedničku sliku, a prodao je i kuću kako bi od tog novca ispunio želju kćerki i kupio joj stan, zbog toga je radio u menjačnici od jutra do mraka, ispričali su poznanici porodice.

Kada su ubijeni poznanici su na pragu menjačnice ostavili tri ruže, dve crvene i pretopostavlja se, belu za Lidiju.

Lidija Đokić
Foto: Srbija Danas

Podsetimo, porodica Đokić nestala je u nedelju 26. septembra iza ponoći, a porodica je nestanak prijavila dva dana kasnije, pošto se nisu nikome javljali i nisu otvarali svoju menjačnicu. Ubrzo nakon toga počela je opsežna potraga za njima, policija je dva puta ulazila u njihov stan, ali tragova nije bilo. Punih šest dana kasnije pronađen je njihov zapaljen automobil u ataru sela Tešica, a nekoliko sati kasnije i njihova ugljenisana tela deset kilometara dalje, u ataru sela Moravac, iz kog su u noći tragedije krenuli iz kuće Goranove majke ka svom domu u Aleksincu.

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
21 Beograd