Subota 02. dec 2023.
Mika Aleksić

MIKA ALEKSIĆ NOĆ PROVEO U BOLNICI: Odloženo suđenje reditelju osumnjičenom za više silovanja

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić
Aleksić je osumnjičen za seksualno zlostavljanje sedam polaznica svog dramskog studija "Stvar srca"

Reditelj Miroslav Mika Aleksić nije juče došao u Viši sud, pa mu je suđenje zbog optužbi za više silovanja i nedozvoljenih polnih radnji odloženo za 19. oktobar. Kako je rekao njegov advokat Zoran Jakovljević, Aleksić je imao srčanih problema i prethodnu noć je bio u bolnici. On je sudiji Zoranu Božoviću predao lekarski izveštaj o tome, kako bi opravdao izostanak svog klijenta.

Mi smo se ovih dana intenzivno spremali za njegov nastavak iznošenja odbrane, međutim, ujutru pre suđenja pozvala me njegova supruga Biljana i rekla da Miroslav nije dobro i da je celu noć bio u bolnici. Imao je jake bolove u grudima i probadanje, otprilike neko predinfarktno stanje – pojasnio je Jakovljević.

STRESEMBAR - vreme stresa ili vreme za resetovanje?

STRESEMBAR - vreme stresa ili vreme za resetovanje?

PAO PREDATOR U BEOGRADU: Prijavilo ga DESET devojaka, među kojima ima i maloletnih - tereti se i za SILOVANJA!

PAO PREDATOR U BEOGRADU: Prijavilo ga DESET devojaka, među kojima ima i maloletnih - tereti se i za SILOVANJA!

STRAVIČNA NESREĆA KOD ŠAPCA: Autom se zakucali u metalnu ogradu, poginuo mladić

STRAVIČNA NESREĆA KOD ŠAPCA: Autom se zakucali u metalnu ogradu, poginuo mladić

Aleksić je optužen za seksualno zlostavljanje sedam polaznica svog dramskog studija "Stvar srca", među kojima su i glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić. On je sve te optužbe na prethodnim suđenjima negirao i tvrdio da su one sve to izmislile.

Poslednji pretres, koji je održan krajem juna, na kojem se Aleksić izjašnjavao o optužbama Ive Ilinčić, prekinut je posle sat i po zbog dojave o bombi u Palati pravde. Do sada se izjasnio o optužbama šest devojaka, pa je ostalo još da odgovori na tvrdnje Milene Radulović i odgovara na pitanja branioca, tužilaštva, punomoćnika oštećenih i suda.

Mika Aleksić
Foto: YoutubePrintscreen/Studio B

Aleksić je, inače, u maju operisao karotidu, koja mu je zadavala velike zdravstvene probleme, jer je prema nalazima lekara bila zapušena 70 odsto, zbog čega je imao česte glavobolje i pretilo je da dobije moždani udar. Zbog toga je jedno suđenje odloženo, ali se on posle brzo oporavio. Na suđenju u junu mu se mogao videti veliki ožiljak na vratu. Takođe, dok je bio u pritvoru imao je problema sa visokim šećerom, ali se to posle stabilozovalo. On se već godinu dana brani sa slobode, dok je prethodno osam meseci bio u pritvoru.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd