Skip to main content
Miljan Jovanović

STRAVIČNE PRETNJE UBICE IZ GADŽINOG HANA TUŽIOCU: "Smešan si kao teletabis, krvi ću ti se napiti!"

Foto: Facebook/Printscreen
Zbog ugrožavanja sigurnosti Ivića, on je u Osnovnom sudu u Nišu osuđen na dve godine i sedam meseci zatvora, a budući da je nakon toga proglašen krivim i zbog teškog ubistva penzionera i osuđen na 18 godina zatvora, iza rešetaka će provesti više od dve decenije.

Miljan Jovanović je proglašen krivim da je ugrozio sigurnost zameniku VJT tako što mu je 30. juna prošle godine, iz Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, gde se nalazio u pritvoru zbog sumnji da je brutalno ubio Krstića, uputio skandalozno pismo naslovljeno sa "Molba za tužioca u Nišu", u kojem mu je uputio niz pretnji, psovki i uvreda.

PRIJAVLJENA BOMBA U POSLOVNICI ER SRBIJE: Policija na terenu kod Crkve svetog Marka

PRIJAVLJENA BOMBA U POSLOVNICI ER SRBIJE: Policija na terenu kod Crkve svetog Marka

KAMION POKOSIO MUŠKARCA U PROKUPLJU: Vozač imao na desetine saobraćajnih prekršaja

KAMION POKOSIO MUŠKARCA U PROKUPLJU: Vozač imao na desetine saobraćajnih prekršaja

ALEKSIĆ RAZVLAČI ODBRANU, NE NAZIRE SE KRAJ: Juče izgovorio JEZIVE REČI, otkriveni detalji suđenja

ALEKSIĆ RAZVLAČI ODBRANU, NE NAZIRE SE KRAJ: Juče izgovorio JEZIVE REČI, otkriveni detalji suđenja

"Krvi ću da ti se napijem, dajem ti zakletvu moju, a to je besa"!

Ovim rečima u pismu upućenom zameniku Višeg javnog tužioca u Nišu Andriji Iviću zapretio je Miljan Jovanović (24) zvani Legija iz sela Donji Dušnik kod Gadžinog Hana u toku suđenja za ubistvo Save Krstića (93).

Zbog ugrožavanja sigurnosti Ivića, on je u Osnovnom sudu u Nišu osuđen na dve godine i sedam meseci zatvora, a budući da je nakon toga proglašen krivim i zbog teškog ubistva penzionera i osuđen na 18 godina zatvora, iza rešetaka će provesti više od dve decenije.

Jovanović je proglašen krivim da je ugrozio sigurnost zameniku VJT tako što mu je 30. juna prošle godine, iz Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, gde se nalazio u pritvoru zbog sumnji da je brutalno ubio Krstića, uputio skandalozno pismo naslovljeno sa “Molba za tužioca u Nišu", u kojem mu je uputio niz pretnji, psovki i uvreda.

- Tužioče, jer si ga pop**** prošli put dobio si minus, hahahaha, gde si pošo ti? Protiv mene hehehe, smešan si kao teletabis Andrija. Andrija šipu mi ra*ka tarzane j****u ti i seme i pleme Andrija krvi ću da ti se napijem. Dajem ti zakletvu moju, a to je besa. Aj pozdrav pa tako ćao pe**ru majmunski - napisao je Jovanović u pismu upućenom zameniku VJT.

Priznao krivicu

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni predlog zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti, a na suđenju u Osnovnom sudu u Nišu, Jovanović je u potpunosti priznao krivicu.

Policija
Foto: Srbija Danas

- Od olakšavajućih okolnosti, sud je cenio njegove lične, porodične i imovinske prilike, da se radi o mlađoj osobi, i da je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela. Od otežavajućih okolnosti sud je cenio raniju osuđivanost, pa je okrivljenom izrekao kaznu od dve godine i sedam meseci zatvora, koju je dužan da izdrži po pravosnažnosti presude, nalazeći da je ova kazna adekvatna učinjenom krivično delu i ličnosti učionioca i da se ovom kaznom može postići svrha kažnjavanja - navodi se u presudi Osnovnog suda u Nišu koja je doneta 2. februara ove godine.

Priznao krivicu i za ubistvo penzionera

Jovanović je 30. marta osuđen na 18 godina zatvora za ubistvo Save Krstića na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koje je postigao sa Višim javnim tužilaštvom kojeg pred sudom zastupa zamenik VJT Andrija Ivić.

Jovanović je u oktobru prošle godine prvi put postigao sporazum sa VJT u Nišu o priznanju krivice i izricanju kazne od 18 godina zatvora, ali je, po povratku u pritvorsku jedinicu KP Zavoda u Nišu odbio da ga potpiše, zbog čega je zakazan glavni pretres i suđenje za ovo najteže krivično delo za koje se može izreći i doživotna robija. No, pre desetak dana, ponovo je sa tužilaštvom postigao sporazum o priznanju krivice, koji je ovog puta potpisao a koji je sud usvojio, pa je automatski sankcija od 18 godina zatvora za ubistvo postala pravosnažna.

Starca ubio iz bezobzirne osvete

Jovanović se se tereti da je Krstića ubio 28. novembra 2020. godine iz bezobzirne osvete smatrajući ga krivcem za to što je osuđen za krađu alata iz njegove kuće 2017. godine. U optužnici stoji da nesrećni starac nije prijavio lično Jovanovića za ovu krađu nego NN osobu, ali je optuženi smatrao da je starac kriv zbog robije na koju on mora da ide. Kobnog dana Miljan je bio u gostima kod Save, gde su zajedno pili rakiju, a na odlasku iz kuće zatražio je od njega da mu šalje cigarete i uplaćuje novac dok je na izdržavanju kazne zatvora, što je Sava Krstić odbio.

policija
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Okrivljeni mu je najpre u hodniku, a potom i u sobi pomoćnog objekta kuće, zadao veliki broj udaraca rukama, nogama i drugim mehaničkim oruđem i to po glavi, telu, rukama i nogama od kojih je sada pokojni Sava Krstić zadobio povrede glave, navodi se u optužnici. Nesrećni Sava od udaraca zadobio je teške povrede glave, a polomljena su mu i rebra, kičmeni stub, vratni pršljen, grudna kost... Sve ove povrede, utvrđeno je obdukcijom, predstavljale su teške telesne povrede opasne po život. Jovanović je na kraju - kako stoji u optužnici, starca ugušio pritiskanjem prednje strane njegovog vrata i zatvaranjem nosa i usta.

"Jednom sam ga tukao jer mi je vređao majku"

- Jednom sam ga te večeri tukao jer mi je vređao majku, a drugi put jer mi je vređao babu. Netačni su navodi optužnice da sam gušio. Ostavio sam ga da leži na leđima, pretpostavljam da je umro od gušenja krvlju koja mu je išla iz nosa. Mogu to i na poligrafu da potvrdim - izjavio je Jovanović ranije na suđenju.

On je u bizarnoj odbrani pred sudom za zločin okrivio - alkohol.

- Bio sam pijan, i ranije mi se dešavalo da imam tuče kada popijem. Alkohol mi ne odgovara, ne znam zašto pijem. Da nisam bio pijan, ništa se ne bi desilo - rekao je Jovanović koji je po odlasku kući, krvavu garderobu spalio u peći.

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd