Skip to main content
Goran Džonić

"MOJI SINOVI NISU KRIVI, TEŠKO MI JE" Džonić ne odustaje od tvrdnji da je nevin - supruga očajna

Foto: Printscreen/Facebook/Shutterstock
Veštačenja koja su pristigla u tužilaštvo pokazala da Džonić nije komunicirao sa braćom Jojke koju je umešao u ubistvo, ali i da je bio uračunljiv u trentuku zločina. Njegova advokatica kaže da ostaje pri odbrani da je nevin

Goran Džonić, bivši vatrogasac osumnjičen za ubistvo svojih rođaka, tročlane porodice Đokić, uprkos svim dokazima koje je prikupilo tužilaštvo, i dalje ne odustaje od tvrdnje da on nije direktni izvršilac monstruoznog zločina.

Da podsetimo, Goran, Gordana i Lidija Đokić ubijeni su u noći između 26. i 27. septembra prošle godine u aleksinačkom selu Moravac. Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra, a tri nedelje nakon zločina uhapšen je Goranov brat od strica, bivši vatrogasac Goran Džonić. On je u odbrani u zločin umešao i svoje sinove Stefana i Milana, ali i braću Aleksandra i Kostadina Miloševića, te su svima stavljene lisice na ruke i nalaze se u pritvoru.

BAČENA BOMBA NA PORODICU U KRUŠEVCU! Drugi napad u roku od četiri dana: Plašimo se za živote, oni reketiraju našeg sina

BAČENA BOMBA NA PORODICU U KRUŠEVCU! Drugi napad u roku od četiri dana: Plašimo se za živote, oni reketiraju našeg sina

DIJANA HRKALOVIĆ OSTAJE U PRITVORU! Apelacioni sud odbio ŽALBE BRANILACA bivše državne sekretarke

DIJANA HRKALOVIĆ OSTAJE U PRITVORU! Apelacioni sud odbio ŽALBE BRANILACA bivše državne sekretarke

STRAVIČNA NESREĆA KOD VRANJA! Automobil se prevrnuo pa upao u LEDENU REKU - vozač teško povređen

STRAVIČNA NESREĆA KOD VRANJA! Automobil se prevrnuo pa upao u LEDENU REKU - vozač teško povređen

Negira

Prekjuče se u medijima pojavila informacija da je Džonićevo neuropsihijatrijsko veštačenje ppotvrdilo da je on bio uračunljiv u vreme izvršenja trostrukog ubistva. Advokatica Biljana Pešić koja ga zastupa kaže da do okončanja istrage neće davati detaljnije komentare.

- Posetila sam ga u ponedeljak u zatvoru, što je moja profesinalna dužnost i on i dalje ostaje pri svom stavu da nije direktni izvršilac ubistva, da nije učinio to krivično delo. Ne mogu da komentarišem da li je uračunljiv dok ne budem videla izveštaj - kaže Pešić i kratko dodaje:

- Džonić jako brine za sinove. Advokat Mladen Magdalenić koji zastupa braću Milošević je potvrdio da u telefonu Gorana Džonića nisu pronađene prepiske sa njegovim branjenicima.

Džonić
Foto: Društvene mreže/Printscreen

Surfovali internetom i dopisivali se

- Nema registrovanih kontakta sa našim branjenicima Miloševicima u njegovom telefonu. Iz telefona su izvučene slike, neke privatne stvari i komunikacije s nekim ljudima preko poruka, ali koji s ovim slučajem nemaju veze. To su neke stvari koje ne mogu da pomognu u istrazi. Njegovo medicinsko veštacenje nismo još dobili, ali moje laičko gledanje je da nema ni govora o neuračunljivosti. Pogotovu na prepoznavanju u policiji, sasvim je razborito razmišljao i ponašao se sasvim normalno - rekao je advokat:

- Komunikacije mojih branjenika od te večeri pokazuju da je u momentu kada se zločin odigrao jedan preko interneta gledao automobile, a drugi se pre toga dopisivao sa devojkom, sa kojom se i video. Ona je u istrazi takođe potvrdila da su bili zajedno te večeri, a izvučena komunikacija je sasvim smislena i ide u prilog tome.

Suzana Džonić

Moji sinovi nisu krivi, sekiram se

Džonićeva supruga Suzana kaže da nije skoro bila u poseti suprugu, koji je krajem decembra iz SZB vraćen u niški pritvor.

- Ne, nisam ga posetila. Ne mogu ništa da pričam, sekiram se za sinove koji potpuno nepotrebno borave u pritvoru. Oni baš ništa nisu krivi. Teško mi je, obratite se advokatu - rekla je ona i prekinula vezu.

Džonić,
Foto: Društvene mreže

Rođaci

On je za doživotnu!

Rođaci ubijenih Đokića, sa druge strane, nadaju se da će ako do suđenja dođe, Džonić dobiti doživotnu robiju.

- Teško preživljavamo ovu agoniju. Naših najvoljenijih nema, a on izmišlja neke nebulozne priče i stalno upada u laži. Ovo kako su oni skončali život nije ni monstruozno, nemam reči za to - rekli su rođaci.

 

Vremenska prognoza
Fog
17 Beograd