Skip to main content
Bojan Mirković

Nastavljen rat "kavčana" i "škaljaraca" do istrebljenja: Nedeljno u igri pet miliona evra od droge

Dok klanovi ratuju oko tona, lokalne beogradske ispostave zakrvile su se oko kilograma

Bojan Mirković (34), koji je likvidiran u garaži zgrade u naselju Belvil u četvrtak oko 15.40, najverovatnije je poslednja žrtva u ratu zaraćenih crnogorskih narko-kartela. 

"BIO JE MIRAN I TIH MLADIĆ" Komšije o mladiću koji je BRUTALNO UBIJEN na Novom Beogradu

"BIO JE MIRAN I TIH MLADIĆ" Komšije o mladiću koji je BRUTALNO UBIJEN na Novom Beogradu

UBIJENI BOJAN POVEZAN SA ŠARCEM: Nastradali su na isti način, a jedna stvar je šokirala sve

UBIJENI BOJAN POVEZAN SA ŠARCEM: Nastradali su na isti način, a jedna stvar je šokirala sve

ŠTA SE TO DEŠAVA NA NOVOM BEOGRADU? Četiri sačekuše za mesec dana: Evo svih detalja jučerašnjeg ubistva

ŠTA SE TO DEŠAVA NA NOVOM BEOGRADU? Četiri sačekuše za mesec dana: Evo svih detalja jučerašnjeg ubistva

Motiv likvidacije su veze ubijenog Mirkovića sa Aleksandrom Šarcem, koji je takođe nedavno ubijen u garaži TC "Ušće", i Damirom Hadžićem, koji je izrešetan zajedno sa Alenom Kožarom letos na Krfu. Za sve žrtve je zajedničko to što su bile bliske "škaljarskom klanu". 

- Očigledno je da su klanovi krenuli u totalni rat i da svako ko ima bilo kakve veze sa suparnicima ima nišan na čelu. Pokušan je atentat na Jovana Vukotića u Kotoru, kada je uhapšen čovek koji ga je pratio s pištoljem, a istovremeno su se na udaru našli i kriminalci iz Beograda koji su bili povezani sa "škaljarcima" kao "spoljni momci" - kaže izvor beogradskih medija koji je želeo da ostane anoniman.

Isti motiv za sve likvidacije

Iza svih likvidacija i nestanaka stoji isti motiv - prevlast u poslovima s drogom. Dok klanovi ratuju oko tona, lokalne beogradske ispostave zakrvile su se oko kilograma, ali daleko od toga da je u pitanju sitan novac. 

- Beograd i Srbija su ogromno tržište, koje guta veliku količinu narkotika. Ne ide sve u zapadnu Evropu, tu je i Srbija. Situacija je sledeća: imate 14.000 ljudi koji su registrovani u policiji kao zavisnici. Računajte da je brojka takozvanih uživalaca, a tu, osim zavisnika, spadaju i takozvani vikendaši - osobe koje narkotike troše prilikom izlazaka, makar šest-sedam puta veća od policijske, dakle 90.000. Ukoliko te osobe potroše nedeljno u proseku 5-60 evra, dolazite do brojke od oko pet miliona evra gotovine nedeljno.

Znao je da je na spisku za odstrel

Bojan Mirković, koji je likvidiran u četvrtak, povezivan je sa Aleksandrom Šarcem, a obojica su navodno bila na vezi sa Damirom Hadžićem, koji je bio istaknuti član "škaljarskog klana" i koji je, čini se, bio veza sa beogradskom ekipom. Mirković je navodno za "škaljarce" nabavljao vozila koja su bila korišćena za likvidacije. 

Kada je ubijen, kod njega su pronađena falsifikovana dokumenta na ime Jordan B., što govori da je Mirković znao da je na spisku za odstrel i preduzeo je neke mere predostrožnosti, kao što je lažni identitet, ali mu to nije pomoglo u četvrtak oko 15.40, kada ga je ubica sačekao u garaži zgrade u kojoj je živeo.

Oslonac na moćnije

Kada je turistička sezona u toku, ova brojka je verovatno i veća, ali i pet miliona evra nedeljno, koliko se obrne u narko-biznisu u Beogradu, dovoljan je razlog da neko potegne oružje da bi uzeo što veći deo kolača. 

- Lokalne kriminalne organizacije su videle mogućnost da, uz oslonac na moćne crnogorske narko-klanove, koji su odavno prisutni u Beogradu, osvoje kompletno tržište i preuzmu kontrolu. Tu postoji dupli interes, onaj krupni, da budu eliminisani svi članovi i saradnici "škaljarskog klana", ali i interes domaćih pucača je vrlo jasan i opipljiv - zaključio je izvor beogradskih medija.

Vremenska prognoza
Fog
17 Beograd