Skip to main content
Policija

DETALJI BRUTALNOG PREBIJANJA U NOVOM SADU: Jedan od napadača je sin poznatog fudbalskog sudije i vođa navijača FK Vojvodina

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Uroš Vujović (22), sin fudbalskog sudije Maja Vujovića uhapšen je danas zajedno sa Nemanjom Toprekom (23) zbog brutalnog prebijanja Nikole Ćuluma (22) 1. februara ove godine u klupskim prostorijama stadiona Fudbalskog kluba Vojvodina u Novom Sadu.

Dvojica napadača sve ovo vreme bili su u bekstvu i krili se u Republici Srpskoj. Određeno im je zadržavanje od 48 sati, kada će biti izvedeni pred tužioca. Kako se nezvanično saznaje, terete se za nanošenje teških telesnih povreda i nasilničko ponašanje. Obojica su odranije poznati policiji, imaju više prijava za nasilničko ponašanje i nanošenje teške telesne povrede.

UHAPŠENI OSUMNJIČENI ZA TEŠKO PREBIJANJE U NOVOM SADU: Tukli mladića palicama, rukama i nogama

UHAPŠENI OSUMNJIČENI ZA TEŠKO PREBIJANJE U NOVOM SADU: Tukli mladića palicama, rukama i nogama

DRAMA NA VIDIKOVCU: Mladić se zaključao i stan i pretio da će aktivirati eksplozivnu napravu, stanari evakuisani

DRAMA NA VIDIKOVCU: Mladić se zaključao i stan i pretio da će aktivirati eksplozivnu napravu, stanari evakuisani

OPRAŠTANJA OD UBIJENOG AMERIKANCA NIŽU SE NA MREŽAMA "Gavine, počivaj u miru i Srbija je volela tebe" (FOTO)

OPRAŠTANJA OD UBIJENOG AMERIKANCA NIŽU SE NA MREŽAMA "Gavine, počivaj u miru i Srbija je volela tebe" (FOTO)

- Tukli su ga nogama, rukama i letvama. Momak je zadobio teške povrede, imao je sreće što je ostao živ – rekli su ljudi bliski istrazi.

"Skinuli su mu farmerice i veš, pa su ga udarali drvenim letvama"

U zapisniku prijave koju je Ćulim podneo dan nakon što je pretučen stoji da su ga osumnjičeni pretukli u klupskim prostorijama FK Vojvodine, odnosno svečanom klupskom salonu, koje je dato na raspolaganje navijačima, a navodno, uprava kluba je odbila da stavi kamere u službene prostorije Vojvodine. Svetlo u sobi bilo je ugašeno, te se ne zna ko je tačno, koliko udaraca naneo oštećenom i čime, ali su ga naizmenično udarali u kontinuitetu, otprilike sat vremena!

- Skinuli su mu farmerice i donji deo veša, pa su ga tako nagog, udarali drvenim letvama. Oštećeni je padao i ustajao, kako ustane, tako su ga opet udarali da padne. Tokom tuče su mu govorili da je cinkara, da namešta svoje navijače. Oštećeni je nekoliko puta gubio svest - stoji u zapisniku.

Ćulum je pokušao da pobegne ali mu napadači to nisu dozvolili i nastavili su da ga tuku. Kada je konačno u tome uspeo javio se u Urgentni centar gde su mu konstatovane teške telesne povrede u vidu polomljene leve jagodične kosti i levog dela gornje vilice.

Napadači su inače "vođe" navijača Vojvodine i saradnici Slobodana Milutinovića Snajpera poznatog kao bivšeg telohranitelja nekadašnjeg predsednika FK Vojvodina Bate Kankana, koji se našao na čelu navijača Vojvodine, "Firmaša". Milutinović je uhapšen na Jahorini u Republici Srpskoj, u jednom hotelu, 3. marta ove godine, ali je ubrzo pušten nakon kriminalističke obrade i nepostojanja osnove za dalje zadržavanje. Priveden je zbog navodno nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija, te drugih krivičnih dela. Na njega je čak tri puta pokušan atentan postavljanjem eksploziva pod automobile. Milutinović je do pre mesec i po dana bio i član Upravnog odbora FK Vojvodina ali je podneo je ostavku.

Slobodan Milutinović Snajper
Foto: MUP RS

- Povodom višemesečnih negativnih spekulacija u medijima u vezi sa aktuelnom situacijom u tom klubu, koje su, potpuno iracionalno povezivane i sa članstvom Slobodana Milutinovića u Upravnom odboru kluba, on podnosi neopozivu ostavku na funkciju člana Upravnog odbora - saopšteno je tada na sajtu FK Vojvodina.

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd