Skip to main content
Mesto zločina

OBRT u istrazi MISTERIOZNE smrti starice: Nije u pitanju razbojništvo, već NESREĆAN slučaj

Foto: Profimedia
"Vrata nisu bila zaključana"

Dušanka Miljković (77) zatečena je u petak mrtva u porodičnoj kući u aleksinačkom selu Ljupten, dok je njen suprug Milosav (77), koji je davao znake života, prebačen u niški Klinički centar gde mu se lekari bore za život.

Iako se najpre posumnjalo da je bračni par žrtva razbojništva zbog tragova koji su ukazivali na premetačinu, istragom je ustanovljeno da je Dušanka, koja je duže vreme bolovala, preminula prirodnom smrću, a da je Milosav doživeo moždani udar dok je pokušavao da je spase.

Pročitajte i:

Nesrećne starce u kupatilu je pronašla komšinica Živica Savić na molbu njihove ćerke Milanke Vidanović, koja se zabrinula što joj se roditelji ne javljaju na telefon.

Hronika
Foto: Srbija Danas

- Čim sam ušla u dvorište, počela sam da dozivam Milosava, a kako odgovora nije bilo, ušla sam u kuću. Vrata nisu bila zaključana, pa sam zakoračila preko praga i čula krkljanje iz kupatila. Pomislila sam odmah da se šlogirao, jer mu i ranije nije bilo dobro. Kada sam ušla u kupatilo, sledila sam se! Dušanka je ležala, naga dopola, nije disala, a Milosav je krkljao pored nje. Utrčala sam u dnevnu sobu, bilo je sve ispreturano, saksija je pala, htela sam da telefoniram, ali je kabl bio iščupan... Setila sam se da imam mobilni u džepu, pa sam pozvala Milanku sa njega. Nisam smela da joj kažem da joj je majka mrtva, samo sam joj rekla da se nešto desilo - objašnjava ova žena.

Policija je zbog razbacanih stvari najpre posumnjala na razbojništvo. Međutim, nalaz Instituta za sudsku medicinu isključio je sumnju da je Dušanka ubijena jer nisu pronađene nikakve povrede. Iz tog razloga, a s obzirom na to da je ona duže vreme bolovala od karcinoma, ustanovljeno je da je reč o prirodnoj smrti.

Ipak nije pokušao da se ubije: Oglasila se i majka dečaka iz osnovne škole u Ostružnici, evo šta je rekla

Po svemu sudeći, njena smrt je duboko potresla Milosava, koji je pokušao da joj pomogne, pa je najverovatnije doživeo moždani udar. Svedoci kažu da je bio pri svesti, ali da nije mogao da govori i da otkrije šta se desilo.

Vrlo je moguće da je tragičnom ishodu kumovalo i to što su starci pronađeni tek u petak, a ne isključuje se mogućnost da im je pozlilo dan ranije.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
25 Beograd