Petak 23. feb 2024.
sud

NOŽEM IZBO POLICIJSKOG INSPEKTORA U NOVOM SADU: Suđenje za pokušaj TEŠKOG UBISTVA odloženo!

Foto: Profimedia
Okrivljeni je dobro poznat policiji od ranije!

Suđenje muškarcu (46) iz Novog Sada, optuženom za pokušaj ubistva novosadskog inspektora (36) iz Odeljenja za razbojništva, odloženo je danas zbog promene branioca.

ISPLIVALI DETALJI HORORA KOD BELE CRKVE! Čitavo selo priča o smrti komšinice: "Cela kuća im je obavijena policijskom trakom"Foto: Shutterstock

ISPLIVALI DETALJI HORORA KOD BELE CRKVE! Čitavo selo priča o smrti komšinice: "Cela kuća im je obavijena policijskom trakom"

VELIKI POŽAR NA SMEDEREVSKOM PUTU: Vatra izbila u prodavnici (FOTO)Vatrogasci

VELIKI POŽAR NA SMEDEREVSKOM PUTU: Vatra izbila u prodavnici (FOTO)

HOROR KOD BELE CRKVE! Žena pronađena mrtva, mužu se u bolnici bore za životFoto: Shutterstock

HOROR KOD BELE CRKVE! Žena pronađena mrtva, mužu se u bolnici bore za život

Kako je potvrđeno iz Višeg suda u Novom Sadu, optuženi je otkazao punomoć dosadašnjem advokatu, pa mu je sud potom dodelio branioca po službenoj dužnosti i zakazao sledeći glavni pretres za 12. januar naredne godine.

U dosadašnjem toku postupka saslušani su svedoci i sudski veštak za oblast elektrotehnike, audio-video tehnike i kvaliteta tonskog zapisa. Svoj iskaz je dao i veštak sudske medicine Vladimir Pilija, koji je zajedno s veštakom balističke struke Dejanom Belićem, uradio kombinovano veštačenje.

Povrede na žrtvi, po optužnici 11 ubodnih rana u noge, zajedno su okarakterisali kao teške i opasne po život. Prema rečima dr Pilije, on je zbog povređene arterije mogao da iskrvari da nije bilo blagovremeno ukazane lekarske pomoći.

Okrivljeni je, inače stari znanac policije, na jednom od prethodnih ročišta priznao da je 21. oktobra 2020. u ulici Save Đisalova u naselju Podbara nožem skakavcem izbo muškarca, za koga, kako je rekao, nije znao da je inspektor.

Napadnuti inspektor je to demantovao i izjavio da su mu se on i kolega, sa kojim je tada bio, uredno predstavili i legitimisali:

- Spazili smo sumnjivog muškarca, koji je imao kapuljaču preko glave i "motao" se oko jednog parkiranog automobila, zbog čega smo mu prišli i tražili od njega dokumenta. Međutim, on je munjevito potegao nož i izbo me po nogama, nastavljajući da pruža žestoki otpor. U opštoj pometnji, uspeo je da pobegne putničkim vozilom.

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd