Ponedeljak 04. mar 2024.
Kosta Kecmanović

"TRI METKA SU JE OKRZNULA" Otac devojčice koja je preživela masakr u Ribnikaru priča kroz kakav PAKAO je prošla njegova ćerka

Foto: Srbija Danas
Suđenje roditeljima dečaka ubice kao i vlasniku streljane intezivno traje

Otac učenice je gledao snimak sa nadzornih kamera škole i uvideo je šta su učenici tog razreda doživeli. Kako ističe, posledice su teške i nesagledive. 

Da li je ovaj detalj kobnog jutra bio MOTIV za masakr u "Ribnikaru"?! Dečak-ubica se posle ovog susreta uputio pravo u školu gde je počinio KRVAVI PIRMasakr u Ribnikaru

Da li je ovaj detalj kobnog jutra bio MOTIV za masakr u "Ribnikaru"?! Dečak-ubica se posle ovog susreta uputio pravo u školu gde je počinio KRVAVI PIR

KO JE JOŠ OPTUŽEN U SLUČAJU "RIBNIKAR"? Osim oca i majke dečaka ubice, još dva lica na optužniciribnikar

KO JE JOŠ OPTUŽEN U SLUČAJU "RIBNIKAR"? Osim oca i majke dečaka ubice, još dva lica na optužnici

POTRESNA ISPOVEST UČITELJA IZ "RIBNIKARA": "Ja sam jedan od nastavnika koji nije posle 3. maja ušao u školu"Foto: Srbijadanas, Društvene mreže, Prva TV Printscreen

POTRESNA ISPOVEST UČITELJA IZ "RIBNIKARA": "Ja sam jedan od nastavnika koji nije posle 3. maja ušao u školu"

Učenica krvavog 7/2 , danas osakaćenog 8/2 koja je iz masakra uspela da izađe nepovređena tek naknadno je videla da je spasilo pravo čudo. 

Kroz njenu košulju koju je tog dana nosila otkopčanu preko majice, prošla su 3 metka. 

U toku krvavog pira kada je njen drug iz razreda rešetao po kabinetu istorije i već ubio više dece, a ranio nekoliko njih zajedno sa nastavnicom Tatjanom Stevanović, devojčica je istrčala na hodnik između kiše metaka.

Tri su prošla ispred nje i pogodila su je u košulju, a nakon njenog koraka, opet je hitac prošao tik iza nje. Uspela je da izbegne smrt u 14. godini života, dok njenih pet drugara iz razreda koji su se zatekli na hodniku nisu preživeli. Pre dece, monstrum je ubio školskog čuvara Dragana. 

- Devojčica se izvukla ispod klupe u momentu dok je monstrum punio pištolj da nastavi masakr i izjurila je iz učionice. On je uspeo da se vrati i nastavi gde je stao. Ona je videla jasno kako drži pištolj u ruci i nišani pored nje. U borbi za život smogla je snage i trčala razmišljajući o mlađem bratu koji je takođe bio u toj školi na nastavi. Tek naknadno je videla da je za dlaku nastradala i koliko je u stvari imala sreće - ispričao je jedan od izvora.

Tragom informacije stupili smo u kontakt sa ocem ove devojčice "lude sreće" koji je govorio skroz apatično, skoro bezvoljno.

- Dobro je moje dete, i mi ostali u porodici smo dobro, ali srećni nismo. Ovo neko osećanje će nas progoniti dok smo živi. Ćerka je doživela ogromnu traumu jer je gledala kako su joj ubijeni drugari, nastavnica i ostala je bez više dobrih drugarica u školskoj klupi koje nisu više učenici "Ribnikara" - rekao je Milan M.

Kosta Kecmanović
Foto: Srbija Danas

On je jedan od roditelja ove škole koji je i juče bio kod tog zdanja i na ulici, u znak protesta što još uvek nije počeo da se pravi memorijalni centar kao materijalno svedočanstvo strahote ovog vremena. 

- Moja ćerka je legla pod klupu sa drugaricom koja je sedela sa njom. Bila je na podu sklupčana čvrsto stegnuta uz drugaricu kojoj nije puštala butinu koju je bila jako prigrlila. Vriska i krici su se čuli uporedo sa pucnjevima nakon što je ubio nastavnicu. Kada je na tren utihnulo pucanje, moja ćerka je videla da njen drug beži prema vratima i krenula je da uradi isto, te uspela da pobegne između hitaca tog bolesnog dečaka - svedoči Milan, ali se izvinjava što me može dalje da govori jer su ga savladale emocije.

Dečak ubica je od dana masakra, 3. maja ove godine, u kom je ugasio 10 života i duboko i teško ranio još dve osobe, a tri lakše i naneo nepopravljivu psihičku štetu desetinama ljudi, zatvoren na klinici za dečiju neurologiju i psihijatriju. 

On je svedok u krivičnom postupku koji se vodi protiv njegovog oca Vladimira koji je u pritvoru jer mu je prema optužnici VJT u Beogradu, stavio na raspolaganje oružje i municiju. Ubica u istom postupku svedoči i protiv majke majke Miljane jer je pronađen njen DNK na jednoj čauri kao i vlasnika streljane i njegovog radnika zbog obučavanja Koste da puca. 

Protiv ubice, njegovih roditelja i škole vode se dva parnična postupka u kojima porodice ubijene dece i školskog čuvara traže naplatu ogromne nematerijane štete koja im je naneta.

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd