Skip to main content
covek uplakan

Otac Srbina nastradalog u Puli skrhan bolom: Ostao bez sina a unuk mu prošao kroz pakao i traume!

Foto: Profimedia/ilustracija
Rođaci i prijatelji zatečeni tragedijom

- Kako da budemo teško nam je. Unuk je malo ugruvan jer je preživeo jedan pakao! Nismo hteli da ga ispitujemo, ono što znamo jeste da je sam isplivao, a šta nam se sa sinom desilo, to ne znamo - kaže R. Ž. otac I. Ž. (40), koji je poginuo u Puli pokušavajući iz nabujale vode a spese 12-ogodišnjeg sina.

Očajna porodica Srbina koji se udavio u Puli: Ne verujemo da Igora više nema, bio je jak čovek

Šimanovci zavijeni u crno: Sudbina oca heroja koji je umro spasavajući sina šokirala sve

I. Ž. je u more skočio za sinom i spasao ga, ali su ga nemirni talasi više puta odbacili u stene, te je od udarca u jednom trenutku izgubio svest.

Lokalni spasioci i turisti koji su se zatekli na licu mesta uspeli su da izvuku I. Ž. iz vode i on je bez svesti prebačen u pulsku bolnicu, gde je podlegao povredama. Njegov sin je u nesreći, pored pretrpljenog šoka, zadobio lakše povrede.

Ispred kuće stradalog u Šimanovcima juče smo zatekli njegovog oca R. Ž. koji je bio skrhan bolom.

- Unuk je sada dobro, ne smemo ni da ga pitamo šta se desilo, pa da opet prolazi kroz ovaj pakao i traumu! Trenutno nije u Šimanovcima, mislim da je tako najbolje, neka se igra sa drugom decom, a ne da prolazi kroz ono što će morati na sahrani - kaže otac poginulog heroja.

Celo selo je još uvek potreseno tragedijom koja ih je zatekla. Kako navodi prvi komšija I. Ž. je bio jako dobar čovek.

- Bili smo u super odnosima, živimo kuća do kuće. Strašna tragedija, I. Ž. je bio jako dobar čovek, ne može se reći loša reč za njega. Tuga velika za sve nas, otišao čovek da se odmori i ovako da završi- kaže komšija.

Do tragedije je došlo dok je 12-ogodišnjak stajao na steni i fotografisao more. U jednom trenutku zapljusnuo ga je talas i dečak je pao u vodu, a njegov otac je u nameri da ga spase skočio u nabujalo more. Tragedija se dogodila pred očima A. Ž. supruge nastradalog, koja je juče u večernjim satima trebalo da stigne, kao i telo utopljenika.

Sahrana će, najverovatnije, biti održana danas na lokalnom groblju u Šimanovcima.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
6 Beograd