Petak 08. dec 2023.
Užas

Pitala doktora da ostane u bolnici? Majka Dragana gledala kako joj BEBA UMIRE!

Foto: SD Ilustracija/ Profimedia/ilustracija
Detalji stravične tragedije u Srpskoj Crnji

- Lekare krivimo sam zato što Laris nije zadržan u bolnici, iako sam ponela sve stvari da ostanem sa njim. Na moje pitanje: "Doktore, da li je potrebno da dete ostane u bolnici?", dobila sam odgovor: "Nema potrebe" - kaže neutešna majka Dragana Lakatuš (20), čiji je devetomesečni sin Laris preminuo posle naizgled bezazlenih problema sa rastom prvih zubića. 

Međutim, u izveštaju pedijatra Opšte bolnice u Zrenjaninu, navedeno je da "hospitalizacija nije prihvaćena"!

Devetomesečni Laris Lakatuš iz Srpske Crnje, koji je preminuo u petak uveče na putu do kikindske bolnice, prethodno je vraćen iz Opšte bolnice u Zrenjaninu. Tamo je upućen iz Doma zdravlja u Srpskoj Crnji zbog povraćanja. Kako je napisano u izveštaju pedijatra zrenjaninske bolnice, s prema navodima Alo, bolest je počela oko 14 sati, povraćanjem. Larisu je prepisan "baktrim" zbog navodne infekcije mokraćnih puteva, a poslednjih nedelju dana imao je promene oko genitalnija, gde mu je konstatovan ojed.

Majka Dragana tvrdi da njen sin ranije nije bolovao.

ZLA KOB PORODICE: Osumnjičen da je ubio oca dok su doručkovali, a majka mu se prošle godine udavila dok je jela

- Doktor ga je u Zrenjaninu pregledao na brzinu. Gledao mu je usta, da vidi da li je zbog rasta prvih zuba ima problem. Laris je počeo da plače, pa mi je doktor rekao da mu držim ruke i noge da može da vidi. Prepisao mu je sirupe i vitamine, pošto je izgubio puno tečnosti. Ponela sam stvari da ostanem sa detetom, a na moje pitanje: "Doktore, da li je potrebno da dete ostane u bolnici?", dobila sam odgovor: "Nema potrebe" - trvdi majka, koja se posle pregleda sa suprugom Filipom (19) i bebom vratila u Srpsku Crnju.

- Kad smo stigli kući, bilo je kasno. Teško je disao i nije bio pri svesti. Odmah smo otišli u Dom zdravlja u Srpsku Crnju. Kad smo stigli u ambulantu, rekla sam mu: "Ne boj se, sine, tu sam ja." Tada je samo sklopio oči i više ih nije otvarao. Iz ambulante u Srpskoj Crnji odmah je prevezen do kikindske bolnice, ali je već na putu izdahnuo. Usta su mu bila plava i otečena - kaže Dragana Lakatuš, koja se sa suprugom, stricem i tetkom odmah zaputila u kikindsku Opštu bolnicu.

- Tamo je pokušana reanimacija mog Larisa, ali je već bilo kasno - tužno prepričava majka preminule bebe.

Ubistvo muškarca (40) u kukuruzištu u Odžacima prava misterija: Razneli mu glavu i nogu zbog krađe?!

Vest o smrti sina roditelji su, naizgled, prihvatili smireno.

- Suprug Filip je smireno reagovao kada nam je rečeno da je Laris preminuo. Odjednom se samo izgubio i tada je nastala drama. Otišao je do prijemnog odeljenja i 19 puta se izbo nožem. Oštetio je plućnu i srčanu maramicu, dok se po stomaku ubo 17 puta. Nije mogao da podnese gubitak sina prvenca! - kaže Filipova supruga Dragana, sa kojim je u braku dve godine.

Ona je potvrdila da je operacija na Klinici za grudnu hirurgiju Instituta za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici trajala 12 sati i da Filip trpi velike bolove.

- Lekari su nam rekli da moramo da pazimo na njega. Ima bolove, zbog čega dobija morfijum i trodon - navodi supruga Dragana.

Laris Lakatoš će biti danas sahranjen na groblju u Srpskoj Crnji.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
3 Beograd