Četvrtak 22. feb 2024.
Sud

TRPELA NASILJE I POROČAN ŽIVOT, PA UBILA SUPRUGA Počinje ponovno suđenje ženi iz Surčina

Foto: Profimedia
Udala se sa 18 godina zbog torture majke i naletela na pijanca i siledžiju. Apelacioni sud u Beogradu je ženu (43) iz Surčina, koja je 28. marta ove godine osuđena na tri godine zatvora zbog ubistva supruga, ukinuo presudu i slučaj vratio na ponovno suđenje.

Porodična tragedija se dogodila 14. novembra 2021. kada je žena usmrtila supruga jednim ubodom noža u srce.

NOVE VARNICE OKO SLUČAJA RIBNIKAR: Grupa roditelja okupila se i protestuje ispred škole, traže samo jednoFoto: Srbijadanas,PRINTSCREEN DRUSTVENE MREZE

NOVE VARNICE OKO SLUČAJA RIBNIKAR: Grupa roditelja okupila se i protestuje ispred škole, traže samo jedno

NEREGISTROVANIM TOMOSOM SE ZAKUCAO U BMW: Jeziva saobraćajka kod Pećinaca, vozač motora na mestu ostao mrtavnajnovija vest, najnovija

NEREGISTROVANIM TOMOSOM SE ZAKUCAO U BMW: Jeziva saobraćajka kod Pećinaca, vozač motora na mestu ostao mrtav

SMRT ZBOG KOJE PLAČE CELA SRBIJA: Danas sahrana sveštenika koji je poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesrećiFoto: Društvene mreže/Printscreen

SMRT ZBOG KOJE PLAČE CELA SRBIJA: Danas sahrana sveštenika koji je poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći

Tužilac je pre prvostepene presude tražio da ona bude osuđena za ubistvo, ali je naveo da nije ranije osuđivana, da ima troje dece i da se dobro držala pred sudom, kao i da nema otežavajućih okolnosti. Punomoćnica porodice ubijenog je bila nešto oštrija, pa je rekla da je optužena „dala odbranu da bi umanjila krivicu“, kao i „da bi bar jednom prijavila supruga da je zaista bila zlostavljana“.

Branilac je naveo da je ona dete iz verski mešovitog braka i da je bila odbačena.  

- Trpela je zlostavljanje majke kada joj je otac umro. Udala se sa 18 godina kako bi se sklonila od majke, ali je i u braku počelo zlostavljanje. Trpela je nasilje i suprugov poročan život - rekao je branilac i istakao da se ne radi o ubistvu.

- Bez svoje krivice je dovedena u stanje razdraženosti, što je potvrdio i njen sin. Nanela je samo jednu ranu, bez namere da ga ubije. Pokazala je kajanje. Predlažem da bude kažnjena minimalnom kaznom od godinu dana i tri meseca zabrane napuštanje stana - rekao je branilac.

Žena se u suzama obratila sudu i rekla da nema dana da se ne kaje zbog toga što je uradila. Zamolila je sud da joj izrekne najblažu kaznu kako bi bila sa decom.

Apelacioni sud je utvrdio da je presuda protivrečna sama sebi, kao i razlozima datim u obrazloženju.

 - Sud navodi da je nakon kraće verbalne rasprave ubola muža, a potom izvodi zaključak da je bez svoje krivice dovedena u stanje jake razdraženosti napadom, zlostavljanjem i teškim vređanjem bez navođenja kojim je to postupcima dovedena u to stanje - navodi Apelacioni sud.

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd