Ponedeljak 26. feb 2024.
Goran Džonić

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DŽONIĆA: Tereti se za trostruko ubistvo

Foto:Profimedia/YoutubePrintscreen/ Facebook/Goran Dzonic
Viši sud je saopštio da nema mesta optužnici u odnosu na njegovog sina S.Dž, i da se protiv njega obustavlja krivični postupak bog teškog ubistva u pomaganju u sticaju sa nedozvoljenom proizvodnjom i stavljanjem u promet oružja

Optužnica protiv Gorana Džonića za trostruko ubistvo u Aleksincu je potvrđena, saznaju mediji.

Nepravnosnažnim rešenjem Višeg suda u Nišu potvrđena je optužnica VJT protiv okrivljenog Gorana Džonića iz sela Moravac, opština Aleksinac zbog krivičnog dela teško ubistvo u sticaju sa nedozvoljenim držanjem, nošenjem i prometom oružja i eksplozivnih materija.

PRIZNAO UBISTVO SINA, PA OKRENUO PLOČU: Sramna odbrana muškarca iz Paraćina osumnjičenog za MONSTRUOZAN ZLOČIN

PRIZNAO UBISTVO SINA, PA OKRENUO PLOČU: Sramna odbrana muškarca iz Paraćina osumnjičenog za MONSTRUOZAN ZLOČIN

OVO JE MLADIĆ KOG JE OTAC USMRTIO NOŽEM KOD PARAĆINA: Meštani u šoku zbog jezivog zločina - to može samo monstrum

OVO JE MLADIĆ KOG JE OTAC USMRTIO NOŽEM KOD PARAĆINA: Meštani u šoku zbog jezivog zločina - to može samo monstrum

U SRBIJI TREĆI UZROČNIK SMRTI! "Tihi ubica" koji razara vitalne organe, stalni OSEĆAJ ŽEĐI javlja se kao PRVI simptom

U SRBIJI TREĆI UZROČNIK SMRTI! "Tihi ubica" koji razara vitalne organe, stalni OSEĆAJ ŽEĐI javlja se kao PRVI simptom

Viši sud je saopštio da nema mesta optužnici u odnosu na njegovog sina S.Dž, i da se protiv njega obustavlja krivični postupak bog teškog ubistva u pomaganju u sticaju sa nedozvoljenom proizvodnjom i stavljanjem u promet oružja.

Više javno tužilaštvo optužnicu protiv oca i sina prvi put je podnelo Višem sudu na potvrdu 7. aprila ali je Viši sud vratio radi otklanjanja tehničkih nedostataka. Razlozi za vraćanje optužnice su bili u nejasnoće u utvrđenom činjeničnom stanju na kojima je akt zasnovan.

- U optužnom aktu su neprecizno navedene radnje Gorana Džonića koji je osumnjičen za egzekuciju tročlane porodice Đokić iz Moravca. Navedeno je da ih je on ubio ili u njihovom vozilu ili van njega, što znači da nije eksplicitno utvrđeno na koji način su usmrćeni a što je suštinski bitno za njegovo optuženje. Navedeno je da ih je držao u strahu, te ih prinudio da postupaju po njegovim nalozima u noći ubistva ali nije precizirano na koji način, da li pretnjom, prinudom ili na neki drugi način. Iz tog razloga, optužnica je vraćena na doradu – naveli su tada naši izvori upoznati sa ovim slučajem.

- On se tereti da je svoju kuću stavio na raspolaganje ocu kako bi u garaži i dvorištu sakrio novac otet od žrtava te da se oprao u njegovom kupatilu. Međutim, nije uzeto u obzir da je Stefanova imovina Goranu bila dostupna i bez njegove saglasnosti. Ovo iz razloga što je plac na kojem je Stefanova kuća podignuta, Goranovo vlasništvo. Takođe, sasvim je očekivano da je Džonić imao ključeve sinovljeve kuće, naročito ako se uzme u obzir da je on dugo odsustvovao zbog prirode posla – objašnjeno je tada zbog čega optužnica nije potvrđena.

Tužilaštvo je dopunjenu optužnicu ponovo podnelo 9. maja ove godine ali je Viši sud opet smatrao da nema dovoljno osnova da je potvrdi što bi označilo i početak suđenja za svirepi zločin i naložilo dopunu istrage. U postupku preispitivanja Viši sud je optužnicu vratio na dopunu istrage Višem javnom tužilaštvu. Više javno tužilaštvo je 14. jula ponovo saslušalo oba optuženika radi razjašnjenja stanja stvari. Goran Džonić je tada promenio iskaz, odnosno demantovao da su u ubistvu porodice Đokić učestvovali braća Aleksandar i Kostadin Milošević, koji su zbog njegovih optužbi u pritvoru proveli skoro šest meseci. S obzirom na to da je tvrdio da su mu dokazi koji ga terete podmetnuti, u sklopu dopune istrage 26. jula saslušani su i policijski službenici koji su učestvovali u pretresu njegove i kuće i imanja njegovog sina. Njihovo saslušanje takođe je demantovalo navode Gorana Džonića. Obavljeno je i sudskomedicinsko veštačenje predmeta pronađenih u kući Stefana Džonića koje je pokazalo da svi oni koji su u vezi sa zločinom upućuju na njegovog oca. Nakon dopunjene istrage VJT je ponovo podnelo optužnicu na potvrdu i to je ovog puta učinjeno.

Đokići su poslednji put viđeni u noći između subote i nedelje, 26. na 27. septembar, kada su iz sela Moravac, gde su bili od Goranove majke na večeri, krenuli put Aleksinca, gde žive.

Tela porodice Đokić, pronađena su u subotu, 2. oktobra prošle godine, nakon šest dana potrage u ataru sela Moravac, gde su kobne večeri i bili u poseti Goranovoj majci.

Na putu do kuće njih su ubice presrele, otele, a potom hicima iz pištolja hladnokrvno ubile. Nakon zločina, tela Đokića su spaljena, dok je njihov automobil odvezen na drugu lokaciju, 10 kilometara dalje, i tu zapaljen kako bi se prikrili tragovi.

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd