Sreda 29. nov 2023.
policija

POKUŠAO DA UBIJE PARTNERKU NA PODMUKAO NAČIN! Pozvao je u kuću da joj pokaže "iznenađenje iza vrata", a onda je usledio HOROR!

Foto: Srbija Danas
Veštaci ponovo nisu došli na suđenje

Suđenje muškarcu (41) iz Niša koji je optužen da je 24. septembra prošle godine u svojoj porodičnoj kući nožem pokušao da ubije partnerku na podmukao način, ponovo je odloženo zbog nedolaska veštaka specijalne zatvorske bolnice u Beogradu.

TRAGEDIJA NA NOVOM BEOGRADU: Kolima udario dete na biciklu, policija na licu mesta

TRAGEDIJA NA NOVOM BEOGRADU: Kolima udario dete na biciklu, policija na licu mesta

VATROGASCI U OSNOVNOJ ŠKOLI NA VIDIKOVCU: Dim kulja sa jednog mesta (FOTO/VIDEO)

VATROGASCI U OSNOVNOJ ŠKOLI NA VIDIKOVCU: Dim kulja sa jednog mesta (FOTO/VIDEO)

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA IZMEĐU VRBASA I SRBOBRANA: Povređeni HITNO prebačeni za Novi Sad! (FOTO)

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA IZMEĐU VRBASA I SRBOBRANA: Povređeni HITNO prebačeni za Novi Sad! (FOTO)

On je optužen za teško ubistvo u pokušaju ali je nakon sprovedene istrage Više javno tužilaštvo zatražilo izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog čuvanja i lečenja u zdravstvenoj ustanovi jer je utvrđeno da je u momentu izvršenja krivičnog dela bio neuračunljiv budući da boluje od "nespecifikovane neorganske psihoze".

Sud je zatražio saslušanje dvoje lekara veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, ali je njihov dolazak ponovo izostao.

- Dobio sam dopis da jedna od doktorku ima vanredno zakazano ambulantno veštačenje a da je druga na odmoru. Već drugi ili treći put odlažemo ročišta zbog nedolaska ovih veštaka. To je nepoštovanje suda. Sledeći put će dobiti poziv preko njihove Uprave sa naznakom obavezno jer ovo više ni ne šta ne liči - rekao je sudija Mirko Drašković.

Branio se ćutanjem

Prema navodima optužnice optuženi je ženu sa kojom je bio u emotivnoj vezi pozvao da u svoju kuću da bi joj navodno pokazao gde živi, a potom je pokušao da je likvidira na podmukao način. On je partnerku sačekao u dvorištu pa su se popeli na drugi sprat da bi joj pokazao "raspored prostorija".

- Zatim je pozvao da uđe u jednu sobu i rekao da je "iza vrata čeka veliko iznenađenje". Kada je ona rekla da je red da domaćin uđe prvi, on joj je odgovorio da ona treba da bude prva "zbog iznenađenja". Kada se oštećena uhvatila za kvaku vrata, optuženi joj je stavio levu ruku preko čela a desnom u kojoj je držao kuhinjski nož sa oštricom dugom 16 centimetara, prerezao joj vrat - navodi se u optužnici.

Povređena žena je uspela da se istrgne i krene ka izlazu ali je on povukao natrag u kuću. Ona je uspela je da mu otme nož pa je počela borba oko njega. Povređena žena je uspela odgurne napadača i potrči niz stepenice dozivajući pomoć.

Ranjena žena je uspela da istrči na ulicu gde joj je pomoć pružila jedna prolaznica, navodi se u predlogu kojim se traži izricanje mere bezbednosti. Optuženi je nakon napada i sebi prerezao vrat ali su povrede sanirane. U istrazi se branio ćutanjem. Sledeće ročište zakazano je za 25. oktobar.

Pokušao da je gurne sa litice

Ovaj pokušaj ubistva nije bio prvi napad koji je žrtva doživela od optuženog.

Naime, napadnuta žena je navela u istrazi da je on i pre ovog događaja napadao i maltretirao i da je jednom uspela da izbegne sigurnu smrt kada je hteo da je gurne sa litice. Tokom jedne šetnje je gurnuo tako da se povredila. Ona je navela da ju je proganjao pa čak i prisluškivao i tvrdio da je radnik BIA. Jednom prilikom je vozio automobil 200 kilometara na sat.

Vremenska prognoza
Clear sky
-1 Beograd