Skip to main content
Uroš Blažić

POTPUNI OBRT?! Isplivao novi mogući MOTIV masakra u Mladenovcu - Uroš je iz OSVETE krenuo u krvavi pohod?

Foto: Srbija Danas/MUP/Društvene mreže
Najnovija saznanja o masakru u Mladenovcu.

Osmostruki ubica iz Dubone, Uroš Blažić (20), nameravao je da krvavi pohod započne u centru sela Malo Orašje, ali tamo kobne noći nije zatekao nikoga. U povratku je prošao pored grupe mladih na pikniku, pa je odlučio da mu oni budu mete.

Iako su od masovnog ubistva u selima kod Smedereva i Mladenovca, prošla već četiri dana, još se sklapa mozaik krvavog pohoda ubice iz Dubone.

Prema nezvaničnim saznanjima, Blažić se naoružan automatskom puškom, pištoljem i ručnom bombom, u svom "mercedesu" iz Dubone prvo zaputio u susedno Malo Orašje. Odvezao se do centra ovog sela gde se okupljaju meštani. Na putu do tamo, prošao je pored grupe mladih, koji su pravili piknik kod spomenika u Ravnom gaju, na oko kilometar-dva od sela.

KOSTA I UROŠ SE POZNAVALI?! Monstrumi pucali na istom mestu - novi detalji istrage LEDE KRV U ŽILAMA, sve je isplanirano?!

KOSTA I UROŠ SE POZNAVALI?! Monstrumi pucali na istom mestu - novi detalji istrage LEDE KRV U ŽILAMA, sve je isplanirano?!

"VIDEO SAM VEST O MASAKRU NA VRAČARU" Uroš otkrio zašto je krenuo u krvavi pir, a ovo je rekao o dečaku-ubici

"VIDEO SAM VEST O MASAKRU NA VRAČARU" Uroš otkrio zašto je krenuo u krvavi pir, a ovo je rekao o dečaku-ubici

"DOK SU ČEKALI NA NAPLATNOJ STANICI UPAO JE TAJ UBICA" Detalji otmice krvave noći - taksista uspeo da sačuva život sebi i trudnici

"DOK SU ČEKALI NA NAPLATNOJ STANICI UPAO JE TAJ UBICA" Detalji otmice krvave noći - taksista uspeo da sačuva život sebi i trudnici

Kada je stigao u centar Malog Orašja, tamo nije zatekao nikoga. Da jeste, moguće je da bi jeziv scenario bio potpuno drugačiji. Okrenuo je automobil, i krenuo nazad ka Duboni. Zaustavio se pored okupljene dece kod spomenika, izašao iz vozila, naredio im da legnu na zemlju i osuo rafalnu paljbu po njima. Potom je seo u atomobil i nastavio ka Duboni. Tu je najpre pucao iz pištolja u nekoliko starijih ljudi koji su popravljali ogradu. Zatim se dovezao do školskog dvorišta gde je usmrtio mladog policajca i njegovu sestru, i još jednog momka, i nasumice pucao po dvorištu. Meštani su čuli dva rafala, jedan duži i drugi nešto kraći.

Nakon što je ubio osam i ranio 14 osoba, ostavio je svoj auto, i ukrao automobil "reno ispejs" u jednom dvorištu u Šepšinu, kojim se odvezao do petlje na auto-putu kod Malog Požarevca. Tu je zaustavio taksistu, koji je vozio trudnicu iz Smedereva. Uz pretnju bombom, sve troje nastavljaju put do Uba gde ostavljaju trudnicu, koja se, navodno u ovo mesto i zaputila. Potom taksista vozi osumnjičenog do sela Vinjište kod Kragujevca, gde ga ostavlja.

Analize na alkohol i droge

Još nema informacija da li je osumnjičeni bio pod dejstvom alkohola ili narkotika. Uzeti su uzorci, čekaju se rezultati. Prema tvrdnjama meštana, Uroš nije bio zavisnik od alkohola, duvana ni narkotika.

Uhapšen je više od osam sati nakon zločina i velike potrage u kojoj je učestvovalo više od 600 pripadnika policije.

Informacije da je sve počeo svađom u Duboni i navodnim sukobom sa mladim policajcem, nisu tačne. Te večeri nikakva svađa se nije dogodila. Ubica je, navodno, želeo da se osveti seljanima zbog omalovažavanja njega i njegove porodice. To je motiv koji se sada izdvaja kao najverovatniji. Svakako, to će utvrditi istraga.

Prema saopštenju tužilaštva, izjavio je da je pucao u nepoznate ljude, jer je hteo da zaplaši stanovništvo ovih sela.

Automatska puška kojom je Uroš Blažić počinio zločin još nije pronađena. On je tokom bekstva bacio pušku negde u širem ataru sela Dubona. Potraga za oružjem traje i dalje. Pištolj je pronađen.

Uroš Blažić je u smederevskom tužilaštvu izneo odbranu, i dobio advokata po službenoj dužnosti, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Sve vesti o masakru kod Mladenovca možete pročitati OVDE.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
18 Beograd