Skip to main content
Vladimir Kovač

POVEZAN SA VELJOM NEVOLJOM - SA NJIM JE HALABRIN POSLEDNJI PUT VIĐEN ŽIV: Ko je Kovač, uhapšeni vođa navijača

Foto: Youtube/Printscreen/MUP Republike Srbije/Nestali Srbija
Beogradska policija uhapsila je Kovačevića zbog osnovane sumnje da je izazvao opštu opasnost

Vladimir Kovačević Kovač (32), uhapšeni bivši vođa navijača Fudbalskog kluba Rad, osoba je sa kojom je poslednji put viđen Aleksandar Halabrin, mladić koji je u maju prošle godine pronađen mrtav, a za čije ubistvo njegova majka Mara Halabrin tvrdi da ga je povezano sa klanom Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

OBRAČUN LOKALNIH KRIMINALACA - "ŠABAČKI LEGIJA" OTVORIO VATRU SA TERASE: Detalji pucnjave u Šapcu

OBRAČUN LOKALNIH KRIMINALACA - "ŠABAČKI LEGIJA" OTVORIO VATRU SA TERASE: Detalji pucnjave u Šapcu

SRPSKI ZATVOR NA NOGAMA! Pronađen okvir od pištolja u osuđeničkoj kanti za đubre

SRPSKI ZATVOR NA NOGAMA! Pronađen okvir od pištolja u osuđeničkoj kanti za đubre

UPUCAN U GRUDI, NEĆE DA SARAĐUJE SA POLICIJOM! Haos u Šapcu - traga se za napadačem

UPUCAN U GRUDI, NEĆE DA SARAĐUJE SA POLICIJOM! Haos u Šapcu - traga se za napadačem

Beogradska policija uhapsila je Kovačevića zbog osnovane sumnje da je izazvao opštu opasnost kada je u junu ove godine podstrekivao trojicu muškaraca da zapale "rendž rover" u ulici Augusta Cesarca.

Kako je saopštio MUP, za ovo delo mu je određen pritvor u trajanju od 48 časova, a onda ga u zatvoru u Sremnskoj Mitrovici čeka izdržavanje kazne za dela koja je prethodno počinio.

Za njegovo ime u javnosti se čulo i pre ovog događaja kada je Mara Halabrin, majka ubijenog Aleksandra Halabrina, tražeći istinu o smrti svog sina navodila da je upravo Kovač muškarac sa kojim je mladić poslednji put viđen živ.

Posle Aleksandrovog ubistva je bio uhapšen na Voždovcu, zbog nedozvoljenog nošenja oružja i pošto je osuđen pušten je sa nanogicom.

Ona je ispričala da je Kovač kada je priveden i saslušan zbog nedozvoljenog posedovanja "škorpiona" upitan i za slučaj njenog sina, ali da tom prilikom, navodno, nije želeo da govori o ubistvu.

- Ja sam ih pitala što ne pozovu opet Vladimira Kovača, jer se zna da je Aleksandar poslednji put viđen sa njim, a u policiji ništa nije hteo da kaže. Na to mi kažu ne mogu da ga pozovu, pa ko može ako ne može policija da pozove građanina da ga ispita... Ne znam više šta da mislim, stvarno - rekla je u aprilu.

Ona je otkrila da i je na Aleksandrov telefon, dan pred sastanka na Banjici, stigla poruka sa Kovačevog telefona:

- U toj poruci, koja se sasvim sigurno odnosila na Aleksandra, pisalo je: "Doći će, nije mogao danas, doći će sutra". Sutradan je i otišao i nikada ga više nismo videli - kaže Mara.

Podsetimo, Aleksandar Halabrin iz Janošika kod Alibunara nestao je u martu 2020. godine kada je krenuo da se nađe sa prijateljem Vladimirom Kovačevićem Kovačem na Banjici. Njegov telefon ubrzo nakon toga je postao nedostupan.

Skoro dva meseca kasnije, 16. maja njegovo telo je pronađeno sa prostrelnom ranom na glavi zakopano u plitkoj raci u ataru sela Parcani kod Sopota.

Belivukova grupa je svoje žrtve mamila na isti način kao što je bio slučaj sa Halabrinom, preko njima bliskih osoba. Mara Halabrin navela je da su u prvi mah do nje došle informacije da je Aleksandar lišen života u nekoj vikendici, a nešto manje od godinu dana po pronalasku Halabrinovog tela otkrivena je vikendica u Ritopeku za koju je kasnije dokazano da je bila mesto ubistva najmanje petorice muškaraca.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd